Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

"...μ' ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι..."


Άμεση αντίδραση από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για την τραγωδία των σπουδαστών στο ΤΕΙ της Λάρισας, με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων το Σάββατο 2 Φλεβάρη  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης. 

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μπροστά στη Βουλή ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΜΑΣ. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές φώναζαν καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης συνθήματα ενάντια στην πολιτική που ευθύνεται για το θάνατο των συναδέλφων τους στη Λάρισα. Και καλούσαν: "Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου".

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη (δείτε βίντεο ΕΔΩ). Η κινητοποίηση που κάλεσε η τοπική γραμματεία του ΜΑΣ ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια οι σπουδαστές και οι φοιτητές πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Νωρίτερα κινητοποίηση του ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.   

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία 3 Συμμάχων και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Γεωργίου περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Ακούστε καλά τι λένε οι σπουδαστές, σίτιση και στέγαση, δωρεάν σπουδές» και «Φονιάδες σπουδαστών, το κράτος των αστών». Σε όλο το μήκος της πορείας, σπουδαστές μοίρασαν την ανακοίνωση του ΜΑΣ, ενημερώνοντας τον λαό της Πάτρας, για το γεγονός και καλώντας τους να μην υποταχθούν στην βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει αυτούς και τα παιδιά τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κινητοποίηση που ξεκίνησε από την πλατεία Λιονταριών πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Την Παρασκευή το απόγευμα κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν
για το ίδιο θέμα σε Βόλο, Λάρισα και Χαλκίδα (Δείτε εδώ βίντεο-φωτό).

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΜΑΣ καλώντας στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου τόνιζε:

«Η τραγωδία των συναδέλφων μας, σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για κάθε φοιτητή και σπουδαστή που η οικογένεια του σήμερα στενάζει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα ούτε στοιχειωδών αναγκών.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους νέους και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν σήμερα (σ.σ εννοεί Παρασκευή) στις δυναμικές κινητοποιήσεις σε Λάρισα, Βόλο και Χαλκίδα. Καλεί όλους τους σπουδαστές και φοιτητές στις αυριανές κινητοποιήσεις (εννοεί του Σαβάτου) για να διεκδικήσουν: Φθηνό πετρέλαιο για το λαό και τα παιδιά του. Δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές.

Όλοι στη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή στις 12.00 
και στις κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ καλεί σε κινητοποίηση στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Πάτρα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 11.00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 12.00 στην πλατεία Λιονταριών».  (Από 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου