Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

"...οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και να υψώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους για τα δικαιώματα και το δίκιο τους".

«... όλη η ιστορία της σύγχρονης βιομηχανίας δείχνει ότι το κεφάλαιο, αν δεν του μπει φραγμός, τραβά χωρίς οίκτο και έλεος να ρίξει όλη την εργατική τάξη σ' αυτή την κατάσταση της άκρας κατάπτωσης...»*

 

«...ο εργάτης υποφέρει περισσότερο όταν η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση παρακμής. Την ιδιαίτερη οξύτητα τηα δοκιμασίας του την οφείλη στη θέση του σαν εργάτη, αλλά η δοκιμασία η ίδια είναι αποτέλεσμα της κατάστασης της κοινωνίας.
Όταν, όμως, η κοινωνία είναι σε κατάσταση προόδου, η παρακμή και η εξαθλίωση του εργάτη είναι προιόν της εργασίας του και του πλούτου που ο ίδιος παρήγαγε. Η αθλιότητα πηγάζει από την ίδια την ο υ σ ί α της σημερινής (μισθωτής) εργασίας...»
«...Το παρόν οικονομικό καθεστώς «μειώνει ταυτόχρονα τόσο την τιμή όσο και την αμοιβή της εργασίας, τελειοποιεί τον εργάτη και υποβιβάζει τον άνθρωπο...Η βιομηχανία έγινε πόλεμος»**
«...Ο πόλεμος αυτός έχει το χαραχτηριστικό ότι οι μάχες σ' αυτόν κερδίζονται λιγότερο με τη στρατολογία και περισσότερο με την απόλυση του στρατού των εργατών. Οι στρατηγοί, οι κεφαλαιοκράτες, συναγωνίζονται μεταξύ τους, ποιός μπορεί να απολύσει περισσότερους φαντάρους της βιομηχανίας...»*** 


Και δια του λόγου το ασφαλές...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας. Επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε. Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφόρησαν δηλώσεις στελέχους του υπουργείου σύμφωνα με τις οποίες οι διαβουλεύσεις με την τρόικα  «είναι σε πολύ καλό κλίμα και αντιλαμβάνονται τα επιχειρήματά μας»

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η συζήτηση μέσα στις επόμενες δύο μέρες, πριν, δηλαδή από την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη Σύνοδο Κορυφής. 


Κεντρικό σημείο της συζήτησης οι απολύσεις στο δημόσιο
για τις οποίες η τρόικα θα έχει αύριο Δευτέρα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανοιχτό είναι και το θέμα με το νέο φόρο στα ακίνητα. Από την κυβέρνηση αφήνεται να διαρρεύσει ότι στο βαθμό που δεν συμφωνηθεί με την τρόικα ο νέος φόρος, το χαράτσι θα συνεχίσει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ για ένα ακόμα χρόνο. (902.gr)


Και αυτοί οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, τι 
στιγμή που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ λένε ότι:
 
Στο 57,5% η ανεργία στους νέους 
Στο 26,4% το συνολικό ποσοστό ανεργίας


Το 1.321.236 έφτασαν οι άνεργοι στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβρη, με το ποσοστό της ανεργίας να φτάνει το 26,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 263.596 άτομα (σε ποσοστό κατά 24,9%) σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2011 και κατά 4.584 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβρη του 2012. Τον Δεκέμβρη του 2011 οι άνεργοι ήταν 1.057.641 άτομα και το ποσοστό ανεργίας στο 21,4%.

Η δραματική εξέλιξη της ανεργίας θέτει επιτακτικά το ζήτημα της οργάνωσης της πάλης για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και με σαφή προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια και τους συμμάχους τους. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η ανεργία στους νέους από 15 έως 24 ετών έφτασε το 57,5% (από 53,1% τον αντίστοιχο περσινό μήνα). 

Στην ομάδα από 25 έως 34 ετών το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε στο 34% (από 28,8%).

Στην ομάδα από 35 έως 44  ετών 23,4% (από 17,6%), στην ομάδα από 45 έως 54 ετών στο 19,5% (από 15,4%).

Στην ομάδα από 55 έως 64 ετών στο 16,3% (από 10,9%) και τέλος στην ομάδα από 65 έως 74 ετών στο 5,7% (από 4,1%).

Το συνολικό ποσοστό ανεργίας των γυναικών σκαρφάλωσε στο 29,3% (από 25,4%) και των ανδρών στο 24,3% (από 18,4%). Τον ίδιο μήνα, οι απασχολούμενοι ήταν 3.679.074 άτομα, ενώ οι οικονομικά μη ενεργοί και οι άνεργοι έφτασαν τα 4.663.089 άτομα.

Στο επίπεδο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, το μεγαλύτερο ποσοστό (28,4%) ανεργίας εμφανίζεται στην Αττική. Ακολουθούν οι: Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας (28,1%), Μακεδονίας - Θράκης (26,9%), Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (25,9%), Κρήτης (23,9%), Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων (23,7%) και Αιγαίου (22,6%).

Γι αυτό  τώρα όσο «είναι καιρός οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και να υψώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους για τα δικαιώματα και το δίκιο τους.1

Να δυναμώσει παντού η λαϊκή συμμαχία των εργαζομένων, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων για νικηφόρα πορεία. Μόνο αυτή η συμμαχία πολλαπλασιάζει τη δύναμη των λαϊκών στρωμάτων. Είναι το αντίπαλο μπλοκ απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Δυναμώστε παντού τη λαϊκή αλληλεγγύη. Δώστε μαζική απάντηση στην καταστολή και το φόβο που σπέρνει το αντιδραστικό δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη... 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!...Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, σαν μια γροθιά να σπάσουμε τα δεσμά, του «ευρωμονόδρομου» και των μονοπωλίων». 

1 "Δυνατή Λαϊκή Συμμαχία κίνημα για να νικήσει ο λαός" ΕΔΩ
    *Καρλ Μαρξ, "Μισθός, τιμή και κέρδος" σελ. 69 
  **Καρλ Μαρξ "Οικονομικά και φιλοσοφικά χειρόγραφα του '44" σελ. 53, 58. 
***Καρλ Μαρξ, "Μισθωτή Εργασία και Κεφάλαιο" σελ. 59   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου