Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Διάγγελμα Αναστασιάδη: «άτακτη χρεωκοπία ή κούρεμα»

Πριν...


Ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έλεγε, στις 12 Φεβρουαρίου του 2013, δηλαδή λίγες μέρες πριν εκλεγεί πρόεδρος «Δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο μνημόνιο που θα περιέχει την οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων»
   ...και μετά την απομάκρυνση από την θυρίδα...


...ή  όπως θα λέγαμε "μία από τα ίδια".

Διάγγελμα Αναστασιάδη: 
Το δίλλημα ήταν άτακτη χρεωκοπία ή κούρεμα

Το εκβιαστικό δίλλημα «άτακτη χρεωκοπία ή κούρεμα» έθεσε στον Κυπριακό λαό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε αποψινό διάγγελμά του για την απόφαση του Eurogroup. 

´Οπως δήλωσε, επιλέχθηκε η λιγότερο επώδυνη λύση η οποία ισχυρίστηκε ότι θα οδηγήσει στη σταθεροποίηση της Κυπριακής οικονομίας και την ανάκαμψη, διαφορετικά θα υπήρχε άτακτη χρεωκοπία, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και τελικά έξοδο από το Ευρώ. 

Ο Κύπριος πρόεδρος έκανε έκκληση προς τα κόμματα της Βουλής να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων. Η συνεδρίαση της Βουλής που  ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, τελικά θα γίνει αύριο στις 16,00 το απόγευμα ενώ το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 8.30 το πρωί... (Περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου