Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Αθήνα: Συγκέντρωση για «αξιολόγηση» και ποινικοποίηση των αγώνων από το ΠΑΜΕ



Συγκέντρωση καταδίκης της «αξιολόγησης» και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και της ποινικοποίησης των αγώνων μέσω και της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου διοργάνωσε στην Αθήνα το ΠΑΜΕ.

Η Ομόνοια φιλοξένησε πανό και συνθήματα για «μπλόκο σε όλες τις απολύσεις» για «μόνιμη και σταθερή δουλειά» και πως «βγάζουν παράνομες τις απεργίες και κλέβουν νόμιμα το ψωμί των παιδιών των εργατών».
  

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. (δείτε εδώ δήλωση του) 

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτησε ο Ηλίας Σιώρας πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (δείτε εδώ απόσπασμα), ενώ μίλησε η Όλγα Σιάντου μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας (δείτε εδώ απόσπασμα)

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών επέδωσε ψήφισμα 
διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Για μια ακόμα φορά κινητοποίηση εργαζομένων χαρακτηρίζεται από την "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη παράνομη και καταχρηστική. Αυτή τη φορά χαρακτηρίστηκε παράνομη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να απέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις διαδικασίες "αξιολόγησης".

Τελικά παράνομος κρίνεται κάθε αγώνας εργαζομένων και επειδή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα αποτελούν την αιτία νέων κινητοποιήσεων, νέοι νόμοι ετοιμάζονται για να δυσκολέψουν έως και να καταστήσουν αδύνατη κάθε απόφαση για απεργία».

Κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις. (Διαβάστε εδώ για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης) 

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου