Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Σκληρές μάχες στην Ανατολική Ουκρανία

Νεκροί δεκάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί*
 

Συνεχίζονται οι μάχες στην Ανατολική Ουκρανία με τα ένοπλα τμήματα των κατοίκων της περιοχής, μετά τα ισχυρά πλήγματα που δέχθηκαν τις προηγούμενες μέρες κυρίως στο Σλαβιάνσκ με δεκάδες νεκρούς, να καταφέρνουν σήμερα Παρασκευή ισχυρά χτυπήματα στον ουκρανικό στρατό και τους παρακρατικούς που επιχειρούν στο πλάι του.

Οι νεκροί Ουκρανοί στρατιωτικοί πιθανότατα είναι 30 (όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στέλεχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών) ωστόσο ο εκπρόσωπος της διοίκησης της εκκαθαριστικής επιχείρησης η οποία διεξάγεται από τις δυνάμεις του Κιέβου ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν συνολικά 23 νεκρούς και 93 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες. 

Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται 19 που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με πυραύλους Γκραντ κοντά στην κοινότητα Ροβένκι, στην περιοχή Λουχάνσκ. Επίσης, κοντά στο Λουχάνσκ οι μονάδες αυτοάμυνας κατόρθωσαν να καταρρίψουν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος.

Αποκαλύφθηκε ο "ειρηνοποιός" Ποροσένκο

Ο πρόεδρος της αντιδραστικής εξουσίας του Κιέβου Πέτρο Ποροσένκο παρά τη γενικότερη προσπάθεια να παρουσιαστεί ούτε λίγο ούτε πολύ ως "περιστέρι της ειρήνης", αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά κίνητρα του και πάλι. 

«Για τη ζωή κάθε στρατιώτη, οι αντάρτες θα πληρώσουν με δεκάδες και εκατοντάδες ζωές δικών τους. Ούτε ένας τρομοκράτης δεν θα αποφύγει την ευθύνη, όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει», είπε ο Ποροσένκο.

Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου