Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση...«εκπαιδεύει» τον κόσμο στην ιδέα ότι η πρόσβαση στην Κοινωνική Ασφάλιση θα είναι ατομική ευθύνη για όποιον έχει και μπορεί. Οι υπόλοιποι......

Νέο αντιλαϊκό σχέδιο δράσης για την είσπραξη 
ασφαλιστικών εισφορών δρομολογεί η κυβέρνηση*


Κοινή εγκύκλιος των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας
Σε κοινό σχέδιο δράσης για την εφαρμογή του προγράμματος «μεταρρύθμισης» της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, προχωρά η κυβέρνηση μέσω κοινής εγκυκλίου που υπεγράφη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανιστεί ως «ο τιμωρός τής εισφοροδιαφυγής» την ώρα που κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος του Ασφαλιστικού, το οποίο εμπορευματοποιεί ακόμη περισσότερο. 

Θέλει με τον τρόπο αυτό «να στρέψει αλλού την προσοχή του κόσμου» από τις πραγματικές αντιλαϊκές προθέσεις της, μετακυλίωντας τις δικές της ευθύνες και της εργοδοσίας για την κατάσταση του Ασφαλιστικού, στους «μπαταχτσήδες - κακοπληρωτές», «βγάζοντας λάδι» το κεφάλαιο.

Το χρονοδιάγραμμα και οι βασικοί πυλώνες 
αυτής  της  μεταρρύθμισης,  έχουν  ως  εξής:

30/9/2014: Μελέτη Σκοπιμότητας για την ενσωμάτωση των διαδικασιών υποβολής δηλώσεων ασφαλιστικών εισφορών, καταβολής και είσπραξής τους στη φορολογική διοίκηση (ποσοτική και ποιοτική ανάλυση).

31/12/2015: Δημιουργία του Κεντρικού Μητρώου των υπόχρεων σε καταβολή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και φόρου εισοδήματος φυσικών / νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων.

31/12/2016: Εναρμόνιση (πλήρης παραμετροποίηση) της βάσης εισφορών μεταξύ των μεγαλύτερων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης με το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων / ασφαλιστικών κλάσεων.

01/07/2017: Συγχώνευση της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών στη Φορολογική Διοίκηση (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων).

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Δύο χρόνια τώρα, με μεθοδικότητα και συστηματικό τρόπο χτίζουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις. Αξιοποιώντας καινοτόμες ιδέες και εφαρμόζοντας έξυπνες λύσεις σε άλυτα προβλήματα δεκαετιών, ανοίγουμε δρόμους για το νέο ασφαλιστικό χάρτη της χώρας.

Όλες αυτές οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις θα ωφελήσουν τελικά όλους τους Έλληνες. Τους νέους εργαζόμενους, τους σημερινούς συνταξιούχους αλλά και την επιχειρηματικότητα της χώρας».

«Καινοτόμες ιδέες» και «έξυπνες λύσεις», κατά τον υπουργό λοιπόν, η επίθεση κατά του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας, που δρομολογείται στα πλαίσια των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της ΕΕ. 

«Καινοτόμες ιδέες» και «έξυπνες λύσεις», η ραγδαία «σκλήρυνση» της πολιτικής είσπραξης σε βάρος των μικροοφειλετών, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς σπιτιών, καταστημάτων, ακινήτων, μισθών, τραπεζικών λογαριασμών, καταθέσεων, συντάξεων, επιδομάτων, ακόμη και με ποινές φυλάκισης (βλέπε σχεδιασμούς για δημιουργία οικονομικών φυλακών), ανάθεση σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες τού σχετικού έργου, κλπ.

«Καινοτόμες ιδέες» και «έξυπνες λύσεις» σε βάρος αυτών που δεν έχουν και αδυνατούν να πληρώσουν, την ώρα που η κυβέρνηση με τις «έξυπνες λύσεις και τις «καινοτόμες ιδέες» αναμένεται να προχωρήσει σε νέα χαριστική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% το 2015 - 2016, μετά το 1,1% που είχε γίνει το 2012, και το 2,9% που είχε ακολουθήσει (σύνολο 5% με βάση τις επαφές με την τρόικα). 

Νομιμοποιεί την τζάμπα εργασία μέσα από χρήματα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, με το πρόσχημα των προσλήψεων με επιδότηση του εργοδότη για τις ασφαλιστικές εισφορές και το μεροκάματο του εργαζόμενου, επεκτείνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μειώνει τους μισθούς, πολλαπλασιάζει την ανεργία, προχωρά σε προκλητικές ρυθμίσεις - απαλλαγές των οφειλών των εργοδοτών προς τα ταμεία, λεηλατεί διαχρονικά τα αποθεματικά των ταμείων, κλπ.

Με τέτοιες «βαρύγδουπες» εξαγγελίες, όπως επίσης και πίσω από την εστίαση της συζήτησης για τον αριθμό των δόσεων των οφειλών, η κυβέρνηση (και το ΠΑΣΟΚ) επιχειρούν να κρύψουν ότι χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες (π.χ. από το χώρο των ΕΒΕ) είναι στην πραγματικότητα ανασφάλιστες, χωρίς πρόσβαση σε θεραπείες, νοσοκομεία, φάρμακα, κλπ.

Επίσης, ότι πίσω από το σύστημα είσπραξης, χιλιάδες εργαζόμενοι σε μια σειρά επαγγέλματα και δραστηριότητες θα εκτοπιστούν από την αγορά με βίαιο τρόπο.

Παράλληλα, «εκπαιδεύει» τον κόσμο να συνηθίσει και να αποδεχτεί την ιδέα ότι η πρόσβαση στην Κοινωνική Ασφάλιση θα είναι ατομική ευθύνη για όποιον έχει και μπορεί.  Οι υπόλοιποι...

Από το 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου