Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Να τερματιστεί το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού τώρα!

 Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης*


Η Γραμματεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης με ανακοίνωσή της καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και καλεί σε άμεσο τερματισμό τους.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την οργή του για τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό της Παλαιστινιακής λωρίδας της Γάζας από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ με αποτέλεσμα πάνω από εκατό νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, η πλειοψηφία άμαχοι ακόμη και παιδιά ανάμεσα τους.


Καταδικάζουμε τις βάρβαρες επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον του Παλαιστινιακού λαού επιδιώκοντας την συλλογική τιμωρία ενός λαού που αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμα του για ανεξάρτητο κράτος. Οι επιθέσεις αυτές έχουν επίσης τον προφανή στόχο να εμποδίσουν την οποιαδήποτε συνομιλία ή εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην εδώ και δεκαετίες κατοχή.

Καταγγέλλουμε παραπέρα την πρόσφατη αύξηση κάθε είδους τρομοκράτησης και των συλλήψεων στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ σε βάρος Παλαιστινίων. 

Η επιθετική πολιτική του κατοχικού καθεστώτος, οι συνεχιζόμενοι εποικισμοί στην Δυτική Όχθη, η καταστροφή κατοικιών, το διαχωριστικό τείχος στην Δυτική Όχθη, στηρίζονται πλήρως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που εξισώνουν τον θύτη με τα θύματα. 

Συνιστούν μια εγκληματική συνέργεια στην 
αργή γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται στην κατοχή των εδαφών του και απαιτούμε τον τερματισμό κάθε είδους επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό.   

Ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την δημιουργία και αναγνώριση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το ΠΣΕ καταδικάζει επίσης κάθε προσπάθεια για διαίρεση των παλαιστινιακών εδαφών και του λαού της και απαιτεί την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων από ισραηλινές φυλακές και το δικαίωμα στην επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων με βάση και την απόφαση 194 του ΟΗΕ.

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους του ΠΣΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας εναντίον της ισραηλινής επιθετικότητας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό και προς τις φιλειρηνικές δυνάμεις μέσα στο Ισραήλ.

Το μακελειό του παλαιστινιακού λαού να τερματιστεί τώρα!"

Εκατόμβη νεκρών στη Γάζα από τις 
ισραηλινές επιδρομές (ΦΩΤΟ ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου