Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ψηφίστε "ΜΠΕΤΟΥΓΙΑ" ανοίγει πόρτες

ΔΗΜΑΡ: Και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ*
 
 
«Θα επιμείνει η ΔΗΜΑΡ στη συζήτηση με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που εκτιμά ότι ασπάζονται ένα κοινό -σε γενικές γραμμές- σχέδιο, κι αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, 
Θανάση  Θεοχαρόπουλου,  στον  «Αγγελιοφόρο  της  Κυριακής». 

Με άξονα - κριτήριο τη χιλιοφορεμένη «συνεργασία των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων» ο Θ. Θεοχαρόπουλος εκτιμά ότι «είναι ήδη ικανοποιητική εξέλιξη η θετική ανταπόκριση που υπήρξε στις επιστολές» που έστειλε η ΔΗΜΑΡ σε κόμματα και κινήσεις της κεντροαριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ως προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι είναι θετικό το ισοζύγιο του διαλόγου αφού, όπως λέει, «καλέσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν προγραμματικό διάλογο με βάση 12 προγραμματικά σημεία για τη διαμόρφωση μίας εναλλακτικής προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας με αδιαπραγμάτευτη την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή στο ευρώ. 

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει 9 προγραμματικές θέσεις για μία αριστερή πρόταση εξόδου από την κρίση. Συνεπώς δεν υφίσταται θέμα να δεχθεί κανείς τη λογική του άλλου, αλλά να γίνει ένας διάλογος για την εύρεση συγκλίσεων και κοινού τόπου προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας». 

Κατά συνέπεια, συμπληρώνει, «απέναντι στις ασκούμενες συντηρητικές πολιτικές (...) η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να συνεργασθεί με τη ΝΔ (...) Συμμετέχουμε στο διάλογο για την κεντροαριστερά και τη συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου. Ταυτόχρονα θεωρούμε αναγκαίο και επιδιώκουμε το διάλογο για την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Συνεπώς "ΜΠΕΤΟΥΓΙΑ".  Ψηφίστε "ΜΠΕΤΟΥΓΙΑ" ανοίγει πόρτες.

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου