Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Κυβέρνηση και εργοδότες βαφτίζουν «κοινωνική ισότητα» την προς τα κάτω εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων!

«...Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι νέοι αντιασφαλιστικοί 
νόμοι  που  προετοιμάζει  δεν  πρέπει  να  περάσουν»
 
 
Σχόλιο του Γραφείου τύπου του ΠΑΜΕ για τις 
αντιασφαλιστικές ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση*

Σε σχόλιο του για τις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση,** το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες σαρωτικές ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης βάζοντας στο στόχαστρο της το χρόνο ασφάλισης και τα όρια ηλικίας, τις κατώτερες συντάξεις, τις ασφαλιστικές εισφορές, την κρατική χρηματοδότηση, τις κοινωνικές παροχές, τα ποσοστά αναπλήρωσης, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαντώντας με αποφασιστικότητα θα πάρει μια σειρά άμεσες πρωτοβουλίες. Καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να προετοιμάσουν την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να πάρουν όλα τα μέτρα για αποφασιστική αναμέτρηση και σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας.


Η μαζική πανελλαδική απάντηση που δόθηκε από την Συντονιστική επιτροπή αγώνα των Συνταξιουχικών οργανώσεων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στις 19 Ιούνη, με την αποφασιστική συμμετοχή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να συνεχιστεί.

Να δυναμώσει η ενημέρωση στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα έτσι ώστε η κυβέρνηση να βρει μπροστά της ένα ισχυρό τείχος αντίστασης και παρεμπόδισης των αντιλαϊκών μέτρων.

Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι νέοι αντιασφαλιστικοί νόμοι που προετοιμάζει δεν πρέπει να περάσουν».
 
** «Μελέτη ΚΕΠΕ για Ασφαλιστικό: Στάζουν αίμα 
οι ανατροπές  που  ετοιμάζει η κυβέρνηση» (ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου