Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία: Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 23 Ιούλη

Κάλεσμα της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ*


Πεντάωρη Παναττική Στάση Εργασίας, 10 π.μ. - 3 μ.μ., και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας θα κάνουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ενάντια στην «αξιολόγηση». 

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των μονάδων Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ από όλη τη χώρα.

Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ στο κάλεσμά της στην κινητοποίηση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αρνούμαστε να υποταχθούμε και να προσαρμοστούμε, μέσω της αξιολόγησης:
 
- Στην αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων και σε νέες μειώσεις μισθών. 
 
- Στην επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων. 
 
- Στην ενίσχυση της δράσης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της υγείας. 
 
- Στην προσπάθεια να ξεφορτωθούν το κράτος και οι εργοδότες το "κόστος" για την υγεία».
  «Ενώ, όμως, χιλιάδες υγειονομικοί αντιστέκονται και συνειδητά απειθαρχούν συνολικά στην αξιολόγηση, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αντωνόπουλος) υπονομεύει τον αγώνα μας. Παζαρεύουν με τον υπουργό Υγείας να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, αλλά χωρίς ποσοστώσεις.


Κρύβουν ότι η αξιολόγηση - με ή χωρίς ποσοστώσεις - οδηγεί στη 
λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

Δηλαδή, ως επιχειρήσεις με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό και με έσοδα από το μεγαλύτερο χαράτσωμα των ασθενών» και τέλος τονίζει πως «η απόκρουση της αξιολόγησης στο Δημόσιο αφορά και το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. 

Για να έχει ο αγώνας μας αποτελέσματα και προοπτική, χρειάζεται να δυναμώσει η κοινή δράση συνδικάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας».

Στάση  εργασίας  στα νοσοκομεία  την 
Τετάρτη 23 Ιούλη ενάντια στην αξιολόγηση (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου