Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή

Συγκέντρωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων
Αθήνας στην πλατεία Καπνικαρέας στις 10.30 π.μ.*


Mε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την Κυριακή 20 Ιούλη απαντούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας. 

Στην Αθήνα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμμετέχοντας στην απεργία, πραγματοποιεί και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας στις 10.30 το πρωί. 

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν οι ταξικές δυνάμεις σε πολλές πόλεις της χώρας...


...Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί:

Κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να σκεφτεί. Τώρα υπάρχει πείρα από την εφαρμογή της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τώρα ξέρουμε ότι όταν η κυβέρνηση λέει για "ανάπτυξη", για "αύξηση της ανταγωνιστικότητας", εννοεί ότι οι εμποροϋπάλληλοι θα "λιώνουν" καθημερινά από τα ατελείωτα ωράρια και την εντατικοποίηση μέσα στα μαγαζιά, και οι μεγαλέμποροι θα αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και τη ζωή μας.

Τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

- Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.

- Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

- Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

- Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ».

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου