Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Λωρίδα της Γάζας: Εν μέσω σφαγής του Παλαιστινιακού λαού κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις για «εκεχειρία»



Εν μέσω της συνεχιζόμενης σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ κλιμακώνονται και οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις για εκεχειρία ουσιαστικά για τα μάτια του κόσμου. 

Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ απέρριψε τη λεγόμενη πρόταση εκεχειρίας του Αμερικανού ΥΠΕΞ, περιοριζόμενη να ανακοινώσει μια 12ωρη κατάπαυση του πυρός που ξεκίνησε από τις 8.00 π.μ. ώρα Ελλάδας. 

Εξάλλου, στα πλαίσια των πιέσεων για την επίτευξη «εκεχειρίας», σήμερα Σάββατο στο Παρίσι διεξάγεται διεθνής Σύνοδος με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ, ΗΠΑ, Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας, Τουρκίας, Κατάρ και την Κάθριν Άστον.

Την ίδια ώρα, βέβαια, εξαιτίας της ισραηλινής θηριωδίας, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν ξεπεράσει τους 950 και χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί (6.000), στις 19 ημέρες που διαρκεί το νέο έγκλημα του Ισραήλ με τα θλιβερά νούμερα να εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σημαντικά.

Τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι, 
γυναικόπαιδα ακόμη και γυναίκες σε εγκυμοσύνη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι 18 παλαιστίνιοι, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού λίγο πριν τη έναρξη της «12ωρης εκεχειρίας». 

Από το πρωί του Σαββάτου τουλάχιστον 76 σοροί Παλαιστινίων ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφού τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη «εκεχειρία» στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Δεκατρείς σοροί εντοπίστηκαν στη Σετζάγια, μια ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, δεκατρείς στους καταυλισμούς προσφύγων Ντέιρ αλ Μπάλα και Νουσεράιτ και εννέα στη Μπέιτ Χάνουν, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κούντρα, ενώ το μακάβριο έργο της ανάσυρσης πτωμάτων να συνεχίζεται με τον τραγικό αριθμό να αυξάνει. 

 

Οι περιοχές αυτές είχαν υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς 
από τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες ημέρες.

Βομβαρδισμοί και χερσαία επιχείρηση συνεχίστηκαν καθ όλη την διάρκεια της Παρασκευής ακατάπαυστα, παρά τη φημολογία και τις σκόπιμες δηλώσεις στελεχών αστικών κυβερνήσεων και ιμπεριαλιστικών οργανισμών περί επίτευξης «εκεχειρίας» τις επόμενες μέρες, την ώρα που με όλους τους τρόπους ενισχύουν το Ισραήλ. 

Στη Γάζα αλλά και στη Δυτική Όχθη, η οργή δε λέει να κοπάσει, ιδιαίτερα μετά το νέο χθεσινό μακελειό σε σχολείο (ΕΔΩ)  (που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ), το οποίο βομβαρδίστηκε από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ.

Η κατάσταση είναι τέτοια που ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κάνει έκκληση για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα, ώστε να επιτραπεί στους εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να απομακρύνουν τους τραυματίες και να μεταφέρουν στην περιοχή φάρμακα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τέσσερα νοσοκομεία, περιλαμβανομένου του Άλ Άκσα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, έχουν καταστραφεί.

19η μέρα του αίσχους... (Διαβάστε  ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου