Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση για τη «μικρή ΔΕΗ»

Παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ*

 
Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», η οποία ξεκίνησε χθες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί απόψε.

Το νομοσχέδιο δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» αλλά αποτέλεσμα όλης της πορείας απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που ακολουθεί η ΕΕ, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των κομμάτων που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθούν νέα πεδία εξασφαλισμένης κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους στον τομέα της ενέργειας, ενώ προειδοποίησε ότι θα αυξηθούν τα τιμολόγια και θα επιβαρυνθούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.

Ο Θανάσης Παφίλης ξεκαθάρισε ότι για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες θα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν η ενέργεια και γενικά τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές προτάσεις των κομμάτων για δημοψήφισμα, επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για ακύρωση του συνολικού πλαισίου της απελευθέρωσης και του νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ». 

Υπογράμμισε ότι παρά τις σοβαρές διαφορές που υπάρχουν, η προσέγγιση που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει καμία βάση, και υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός βουλευτών για να συζητηθεί στην ολομέλεια. 

Πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να κρίνει ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά παλεύουν για να είναι η ενέργεια κοινωνικό αγαθό, και ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι κρύβονται ή αποσπούν το θέμα της ΔΕΗ από την πολιτική της ΕΕ...

*Ολόκληρη η αναφορά στη συζήτηση στη Βουλή (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου