Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

«Στρατηγείο» της πάλης της νεολαίας κόντρα στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.

23ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ*
 
 
Με το δικό τους «στρατηγείο», που στήθηκε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στο Στόμιο, οι χιλιάδες νέοι και νέες από κάθε γωνιά της χώρας, που πήραν μέρος στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, έδωσαν την απάντησή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, στα συμφέροντα που υπηρετούν, στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο και τον έχει ανάγκη. 

Ένωσαν τις φωνές τους απαιτώντας να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα, πολιορκώντας το με μια μεγάλη διαδήλωση, το πρωί του Σαββάτου.

 

Ύψωσαν τις γροθιές και τις σημαίες τους στη μεγάλη συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Διημέρου το Σάββατο το βράδυ. 

Φώναξαν πως το δικό τους μέλλον δεν είναι ο καπιταλισμός, το σύστημα της εκμετάλλευσης, της κρίσης και των πολέμων, αλλά η νέα σοσιαλιστική κοινωνία, ο κόσμος που θα γεννηθεί μέσα και από το δικό τους αγώνα.


«Λαέ, θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αίμα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ».  

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου έγιναν αφορμή για να γνωρίσουν οι νέοι ενδιαφέρουσες πλευρές της Ιστορίας της περιοχής μέσα από την επίσκεψη των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στο χωριό Αμπελάκια και την ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-49».

Το σύνθημα αντήχησε στην πλατεία του χωριού το απόγευμα της Παρασκευής, υπενθυμίζοντας ότι το χώμα στο οποίο πάλεψε και έχυσε το αίμα του ο λαός και η νεολαία δεν μπορεί να είναι «φιλόξενο» για τους ιμπεριαλιστές και τα ορμητήριά τους.
 

Παράλληλα, το Διήμερο έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους και νέες να περάσουν στιγμές χαλάρωσης στην κατασκήνωση και την παραλία, να οργανώσουν αθλητικές δραστηριότητες, να διασκεδάσουν με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και να μαζέψουν δυνάμεις για να βρεθούν ξανά στο μετερίζι της καθημερινής πάλης.


Από το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα, οι ιμπεριαλιστές σχεδιάζουν επεμβάσεις για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. 

Από το «στρατηγείο» του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ σχεδίασαν τις δικές τους «μάχες».  

Τις «μάχες» που δίνουν καθημερινά στο χώρο δουλειάς και τη γειτονιά, στο σχολείο και τη σχολή, κάτω από τη σημαία των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας.

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.
 

1 σχόλιο:

  1. «Λαέ, θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αίμα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ».

    ----------

    Θα μας οδηγούν παντοτινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή