Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

"Εισβολή αστυνομικών σε σχολείο στη Νίκαια"


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας αντιπροσωπεία τουΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και της Ένωσης Γονέων Νίκαιας. Σε συνάντηση που είχαν με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Νίκαιας κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών στο 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, την Παρασκευή το βράδυ τονίζοντας ότι την εκλαμβάνουν ως πράξη τρομοκράτησης των μαθητών που περιφρουρούσαν τις κινητοποιήσεις τους.
Από την πλευρά του ο διοικητής δήλωσε ότι έγινε καταγγελία στην 'Αμεσο Δράση για περιστατικό κλοπής στο σχολείο και για αυτό το λόγο εστάλλη από την Άμεσο Δράση περιπολικό και αστυνομικοί της ομάδας Δίας. Δεσμεύτηκε ότι δε θα επαναληφθεί παρουσία αστυνομικών μέσα σε σχολείο χωρίς να έχει ενημερωθεί η σχολική κοινότητα.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά στην οποία καταγγελόταν το περιστατικό και καλούσε στην σημερινή κινητοποίηση σημειωνόταν:

«Σήμερα (δηλαδή χθες) το βράδυ στις 8 μ.μ. δύο περιπολικά, με 4 αστυνομικούς το καθένα και 4 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν έξω από το 4ο Γυμνάσιο της Νίκαιας, που τελούσε υπό κατάληψη.Αστυνομικοί της συγκεκριμένης ομάδας πήδηξαν τα κάγκελα του σχολείου και με φακούς άρχισαν να ψάχνουν το χώρο. Σύντομα τους αντιλήφθηκαν οι μαθητές που περιφρουρούσαν την κατάληψη και βγήκαν στον αύλιο χώρο να δουν τι συμβαίνει. Σε ερώτηση των μαθητών για την παρουσία της αστυνομίας στο σχολείο, οι αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν την έφοδό τους, επικαλέστηκαν πληροφορία που είχαν ότι κάποιοι κλέβουν το σχολείο».

Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά καταγγέλλει τη χτεσινοβραδινή έφοδο της αστυνομίας στο 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας, που τελεί υπό κατάληψη με αίτημα να μην περάσουν οι συμπτύξεις των τμημάτων που έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας.

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής του δίκαιου αγώνα των παιδιών μας. Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστικότητα των μαθητών και των γονιών τους, που εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, ενάντια στην υποβάθμιση της μόρφωσής τους.
Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλάι των παιδιών μας, που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση.
Δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους πρακτικές και δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρόκειται να περάσει.
Απαιτούμε:
- Να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999, που στήνει μαθητοδικεία.
- Να πάρουν πίσω τώρα όλες τις συμπτύξεις των τμημάτων και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί των εκπαιδευτικών για τα κενά που υπάρχουν.
Καλούμε τη σχολική κοινότητα το Σάββατο, 1/12/2012, στις 12:00 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας   902.gr

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ».

Άντε και ...καλό μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου