Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

"'Η θα σωθεί ο λαός ή ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια".


 
"Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά,
εργάτη μπορεί χωρίς αφεντικά" 
Κάτω οι φόροι και τα μέτρα. *

«Tο στρατηγικό στόχο για τη βίαιη απαλλοτρίωση περισσότερου λαϊκού εισοδήματος, για τη συγκέντρωση ακόμη περισσότερου κοινωνικού πλούτου στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας, έρχονται να υπηρετήσουν οι διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή. Τα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα νέας κοπής ασήκωτα χαράτσια και τη βαριά φορολογία, με την κρατική νομοθεσία θωράκισης των καπιταλιστών που διαμορφώνει όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξάπλωση της σχετικής και απόλυτης φτώχειας σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού...

... Η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση, η επάνοδος των μονοπωλίων σε φάση διευρυμένης κερδοφορίας, σημαίνει τσάκισμα κάθε λαϊκού δικαιώματος, κάθε κατάκτησης.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται, από τα ίδια τα πράγματα και τη δυναμική τους, βάζει στην ημερήσια διάταξη και λαϊκή δράση το αντικειμενικό ζήτημα: 'Η θα σωθεί ο λαός ή ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια. Διέξοδος άλλη, λύση διαφορετική, δεν υπάρχει. 

Το «κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια» είναι η δική μας αντίστοιχη απάντηση σε αυτά που ετοιμάζουν. Στην ανάπτυξη ταξικού πόλου συσπείρωσης, λαϊκού μετώπου θα κριθεί και το ζωτικό ζήτημα της καταλήστευσης λαϊκού εισοδήματος, η παρεμπόδιση και ανατροπή των νέων μέτρων, όπως η κατάργηση των αφορολόγητων ορίων (γενικό και για τα προστατευόμενα παιδιά), η κατάργηση ολόκληρης της γκάμας των «ελαφρύνσεων» που έχουν απομείνει, οι φορολογικές θηλιές από το πρώτο ευρώ εισοδήματος για τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, τα χαράτσια της λεγόμενης αλληλεγγύης και «επιτηδεύματος», η φορο-εξαχρείωση με τη μικρή λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Ο λαός πρέπει να αποτινάξει τις αυταπάτες. Με τα μονοπώλια να αλωνίζουν στο επίπεδο της οικονομίας και της παραγωγής καμία «φιλολαϊκή» διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει. Από τη δική μας την πλευρά μοναδική λύση είναι η πάλη για να αναχαιτίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, η ρήξη και η ανατροπή, με λαϊκή εξουσία, χωρίς τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους».
* "Κάτω οι φόροι και τα μέτρα"  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου