Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Εχθρική για το λαό η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση.Μετά την συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών, το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του,  τονίζει:

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών, είναι εχθρική προς το λαό.

Οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνουν με όρους που θα εξασφαλίζουν την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους, με πιο φτηνή εργατική δύναμη, προώθηση όλων των αντεργατικών μέτρων, πτώχευση αυτοαπασχολούμενων, σαρωτική ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, προκλητικές εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, τη στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από την φοροεξόντωση.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποθεώνουν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», θα γίνει πάνω σε ερείπια δικαιωμάτων, δε θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε συνθήκες γαλέρας και λιγότερες από αυτές που χάνονται καθημερινά εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης.

Οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή. Οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των μέτρων ανοίγοντας το δρόμο για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Οι εξελίξεις και οι λαϊκές ανάγκες απαιτούν Λαϊκή Συμμαχία για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου