Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

"Μωραίνει ο κύριος ον βούλεται απωλέσαι"


Αντώνης Σαμαράς: Πανηγυρισμοί και καλλιέργεια ψευδαισθήσεων*

Πανηγυρισμοί για την απόφαση του Eurogroup, αλλά και μήνυμα αυστηρής εφαρμογής του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων από τον πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σημειώνει ότι η απόφαση του Eurogroup, είναι βιώσιμη, υπογραμμίζοντας ότι «το κλειδί, είναι να εφαρμόσουμε άμεσα όλες τις μεταρρυθμίσεις για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και τον έλεγχο της σπατάλης». 

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζει ότι θα υλοποιηθούν, όχι μόνο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, αλλά και άλλα μέτρα, σημειώνοντας ότι «εμείς όχι μόνο θα εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις,, αλλά θα πάμε πιο μακριά και πιο βαθιά».

Η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων αποτελεί κύριο συστατικό της αντιλαϊκής επίθεσης και ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, επαναλαμβάνει ότι «Αν η Ελλάδα, εφαρμόσει όσα υπέγραψε, και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν, άλλες περικοπές», την ώρα, που οι μισθοί, οι συντάξεις, η υγεία- πρόνοια και η παιδεία, έχουν φτάσει σε δραματικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σπεύδει να καθησυχάσει το κεφάλαιο, αναφέροντας ότι η επαναγορά ομολόγων δεν θα χτυπήσει τις τράπεζες, καθώς «Έτσι κι αλλιώς τα έχουν στα βιβλία τους καταγεγραμμένα σε τιμή πολύ χαμηλότερη», αποκαλύπτοντας ότι οι τράπεζες, που έχουν συσσωρέυσει δισεκατομμύρια ευρώ στα θησαυροφυλάκιά τους, με το πρόσχημα της στήριξής τους, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. 

Άντε και... Καλές και χορταστικές Γιορτές. 

* 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου