Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«...ζούμε την εναλλαγή από το εμπόριο φόβου στο εμπόριο ελπίδας»



Γιάννης Πρωτούλης:  Το ΚΚΕ προβάλλει τη λύση και τη διέξοδο (VIDEO)

«...Σήμερα ζούμε την εναλλαγή από το εμπόριο φόβου στο εμπόριο ελπίδας. Και μετά το εμπόριο ελπίδας - που θα κρατήσει πολύ λίγο, θα κρατήσουν πολύ λίγο οι χοροί - θα ξαναρχίσει το εμπόριο τρόμου για τα επόμενα μέτρα. Όλα αυτά τα δις που ακούει ο κόσμος, θα πάνε στους μεγαλοβιομήχανους, τους τραπεζίτες...»
Ερωτώμενος για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ σημείωσε: «Το ΚΚΕ προχωράει σε συνέδριο. Στο συνέδριό του προβάλλει τη λύση, τη διέξοδο... Εμείς επιμένουμε ότι στον 21ο αιώνα, αλίμονο, υπάρχει λύση. Η λύση είναι να κοινωνικοποιηθούν τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Γιατί τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι δρόμοι, τα καράβια, τα μεγάλα εργοστάσια, οι μεγάλες μονάδες, η συγκεντρωμένη γη, να ανήκουν σε λίγους κηφήνες που ζουν από τον ιδρώτα όλων των υπολοίπων και αυτά να μην είναι λαϊκή περιουσία; Να είναι περιουσία του εργατικού-λαϊκού κράτους που να σχεδιάζει την παραγωγή, να καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου για τροφή, ένδυση, παιδεία, υγεία, πολιτισμό κλπ».


Επίσης, ο Γ. Πρωτούλης μιλώντας για την ανάγκη ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων πρόσθεσε: «Όσο ο κόσμος παραμένει φοβισμένος και κλεισμένος στο σπίτι του, όσο δεν οργανώνεται στα σωματεία, στους συλλόγους του, στις γειτονιές του, όσο δεν αντιπαλεύει ενεργά αυτήν την κατάσταση... κάθε φορά θα νιώθει ξεγελασμένος. Εμείς και αυτήν την περίοδο - που είναι και γιορτές - δε θα αφήσουμε τον λαό, ιδιαίτερα τον εργατόκοσμο και τον φτωχόκοσμο,  βορά, μετά το εμπόριο τρόμου και το εμπόριο ελπίδας, στο εμπόριο της "φιλανθρωπίας"».  (Από το 902.gr)

ΠΑΜΕ "Η «φιλανθρωπία»...του ΙΚΕΑ"  ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου