Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

«Είναι κάπως πιο αριστερός», αλλά αυτό «διορθώνεται»!



Αυτό διορθώνεται...*

Τα είπε όλα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όταν μετά τη συνάντησή του, προχτές, με τον Αλ. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι και οι δύο πολιτικοί της Αριστεράς, ότι ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι κάπως πιο αριστερός», αλλά αυτό «διορθώνεται»!

Ο γνωστός αντικομμουνιστής και ακραιφνής υποστηρικτής της στρατηγικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που έχουν βυθίσει τους λαούς στη φτώχεια, Μ. Σουλτς, δηλώνει «αριστερός». Δε θα μπορούσε, λοιπόν, παρά να κατατάξει τον Αλ. Τσίπρα στην ίδια συνομοταξία, των «αριστερών» που θέλουν να διαχειριστούν τον καπιταλισμό, που κόπτονται για τα κέρδη των «υγιών» επιχειρηματικών ομίλων, που λιβανίζουν τις συμμαχίες του κεφαλαίου κ.λπ. κ.λπ.

Σαν παλιά καραβάνα που είναι ο Μ. Σουλτς καταλαβαίνει ότι για να το πετύχει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, να γίνει δηλαδή χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν μπορεί παρά να παριστάνει και τον λίγο ...πιο «αριστερό». Κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα, γιατί, όπως παραδέχεται ο Σουλτς, η ...παρέκκλιση είναι μικρή και διορθώνεται. 

Τόσους και τόσους «αριστερούς» έχει δει να πετάνε τις «μάσκες» όταν η μασκαράτα που παίζουν σε βάρος των λαών πετυχαίνει το στόχο και καθίσταται πλέον περιττή.

Έτσι με... Ανέξοδες διακηρύξεις

Από τις Βρυξέλλες κήρυξαν «Μέτωπο κατά ναζισμού και λιτότητας» ο κ. Τσίπρας από κοινού με τον Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως σημειώνει η χτεσινή «Αυγή». 

Δε θέλουμε να μειώσουμε τη χαρά της «Αυγής» (και του
κ. Τσίπρα) για το «μέτωπο» στο οποίο συμμετέχουν, αλλά:

Ως προς τη με λιτότητα έχουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, και εφαρμόζεται από εκείνα τα κόμματα, των Μέρκελ, Ολαντ, Ραχόι κ.ο.κ., των οποίων κομμάτων οι ευρωβουλευτές αποτελούν την πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ως προς το ναζισμό και το φασισμό, τώρα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε επίσης ότι αφ' ενός οι πρώην φασίστες συμμετέχουν σε κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, αφ' ετέρου ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι «ειδικό» πλέον στην προώθηση μνημονίων που επιδιώκουν την άθλια εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό (θεωρία των «δύο άκρων» λέγεται εγχωρίως αυτό)...

*Από τη στήλη  "Από...μέρα  σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.

3 σχόλια:

  1. καλησπέρα

    καλα τα λετε για ολα μονο πειτε μου ισχυει η δεν ισχυει ο αντιφασιμος?
    εχω μπερδευτει...

    ειναι οι αστοι απριορι υπερ του φασισμου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Akrat γεια σου.
    Το ερώτημά σου, είναι αυτό που θα λέγαμε ρητορικό, με όλη τη σημασία του όρου. Γιαυτό πριν απαντήσω στο ερώτημά σου θα πρέπει να συμφωνήσουμε, σε αυτό που έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι είναι ο φασισμός.
    Δηλαδή μια ανοιχτή τρομοκρατική δικτατορία των πιο αντιδραστικών και επιθετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το μονοπωλιακό κεφάλαιο, με βασική επιδίωξη τη διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος.
    Ο φασισμός είναι αυτό που λέμε γέννημα θρέμμα της γενικής κρίσης του καπιταλισμού και εμφανίζεται σε περιόδους κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος και έντασης της ταξικής πάλης ανάμεσα στην αστική τάξη και το προλεταριάτο.
    Όταν η αστική τάξη δεν είναι σε θέση πλέον να διατηρήσει την εξουσία της με κοινοβουλευτικές μεθόδους, καταφεύγει στην τρομοκρατία και τη δικτατορία για να καθυποτάξει το εργατικό και κάθε δημοκρατικό κίνημα, χρησιμοποιώντας συγχρόνως μια απεριόριστη κοινωνική δημαγωγία. Ο φασισμός -για να υπηρετήσει τις επιδιώξεις των αφεντικών του- χρησιμοποιεί στην "πολιτική" του δράση συμμορίες δολοφόνων.
    Προπαγανδίζει το σοβινισμό και το ρατσισμό, κοσμοπολιτικές και γεωπολιτικές θεωρίες, με σκοπό την προετοιμασία και την διεξαγωγή του πολέμου.
    Ιστορικά είναι γνωστή η εμφάνιση και το αιματοκύλισμα των λαών από την δράση του φασισμού, καθώς και η στρατιωτική, οικονομική και ηθικοπολιτική συντριβή του ναζισμού και των κύριων δυνάμεων του φασισμού.
    Έχει λοιπόν αποδειχτεί ιστορικά ότι ο φασισμός αποτελεί τον πιο μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη από το ότι η ανάπτυξη του αντιφασιστικού αγώνα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα των προοδευτικών δυνάμεων κατά του νεοφασισμού και της απειλής ενός νέου πολέμου.

    Συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φασισμός λοιπόν φίλε Akrat, έχει αποδειχτεί ότι είναι δημιούργημα, υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το μονοπωλιακό κεφάλαιο, με βασική επιδίωξη τη διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος. Η μήτρα δηλαδή, που τον γεννά και τον ξαναγεννά, είναι το καπιταλιστικό σύστημα. Το να συστήνεις «Μέτωπο κατά ναζισμού και λιτότητας» από τη μια, και από την άλλη να υποστηρίζεις με όλα τα μέσα και κάθε τρόπο την αναπαλαίωση του καπιταλιστικού συστήματος, την μήτρα δηλαδή που αναγεννά με αναγκαιότητα τον φασισμό, και στην καλύτερη των προθέσεων ή ρεαλιστικών εκτιμήσεων, είναι πρόκληση και υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού. Αλλά ακόμη χειρότερα, είναι επικίνδυνη υποκρισία σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
    «καλά τα λέτε για όλα μονό πείτε μου ισχύει η δεν ισχύει ο αντιφασισμός?
    έχω μπερδευτεί...»
    Σημασία έχει το περιεχόμενο και η κατεύθυνση που χαράζει το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα και όχι ο “αντιφασισμός” γενικά και αόριστα.
    «είναι οι αστοί απριόρι υπέρ του φασισμού??»
    Μιλάμε για τους αστούς σαν τάξη. Αμφιβάλεις ότι ο φασισμός είναι ένα από τα όπλα τους; Το ερώτημα που βάζεις αν το σκεφτείς λίγο δεν έχει νόημα.
    Μπορώ να σου πω με σιγουριά, ότι ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν αστός και αντιφασίστας. Μεγάλη η συμβολή του στην αφύπνιση και διαπαιδαγώγηση του λαού. Τον φασισμό όμως τελικά, μπορεί να τον συντρίψει και θα τον συντρίψει, μόνο το μαζικό εργατικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
    Η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική συμμαχία. Μη το ξεχνάς.

    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή