Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

«Ο ναζισμός είναι η πιο ακραία, επιθετική και αποκρουστική μορφή του αστικού, του καπιταλιστικού συστήματος».

Σε πολιτική συγκέντρωση στον κινηματογράφο OSCAR της Καβάλας μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας,  ΓΓ  της  ΚΕ  του  ΚΚΕ,  στο  πλαίσιο  της  διήμερης περιοδείας  του  σε  Ανατολική  Μακεδονία  και  Θράκη.


Σε πολιτική συγκέντρωση στον κινηματογράφο OSCAR της Καβάλας μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στην ομιλία του στην Καβάλα, μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν είμαστε απ' αυτούς που ξαφνιάστηκαν από τις τελευταίες εξελίξεις με τη ΧΑ. Δεν είμαστε απ' αυτούς που έμειναν με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική συμπεριφορά της ναζιστικής - φασιστικής ΧΑ. Οι δολοφονίες, οι επιθέσεις σε Έλληνες και ξένους εργάτες, οι ξυλοδαρμοί, οι αγριότητες είναι η ακραία συμπεριφορά αυτής της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, η οποία είναι εγκληματική ακριβώς επειδή είναι ναζιστική και όχι το αντίθετο.

Όπως δεν είμαστε και απ' αυτούς που πανηγύρισαν γιατί θεώρησαν ότι ξεμπέρδεψαν με αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Ίσα ίσα από την πρώτη στιγμή καλέσαμε το λαό, τη νεολαία να μη δείξει κανέναν εφησυχασμό, αλλά αντίθετα να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όχι μόνο για να διερευνηθούν σε βάθος όλες οι υποθέσεις που αφορούν σε εγκληματικές πράξεις της ΧΑ, αλλά κυρίως για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού, όπου τα ναζιστικά μορφώματα θα είναι οριστικά παρελθόν.

Οι δήθεν αποκαλύψεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, στην πλειοψηφία τους είναι πράγματα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, τα οποία πριν επιμελώς είχαν συγκαλυφθεί. Η ουσιαστική συγκάλυψη αφορά στον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ, ως τσιράκι του συστήματος, αφορά στους αληθινούς βαθιούς δεσμούς της με το αστικό κράτος και το κεφάλαιο.

Η ουσιαστική συγκάλυψη αφορά στη σχέση "αίματος και τιμής" που έχει η ΧΑ με μεγαλοεργολάβους, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, που τη στήριξαν και την αξιοποίησαν για να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι ο στόχος και με το άπλωμα της ΧΑ και με το μάζεμά της όπως συμβαίνει τώρα.

Η ΧΑ είναι ναζιστική οργάνωση. Ο ναζισμός είναι η πιο ακραία, επιθετική και αποκρουστική μορφή του αστικού, του καπιταλιστικού συστήματος. Γεννιέται μέσα σε αυτό, ακόμη και σε συνθήκες αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπως έχει δείξει η Ιστορία. Άρα δεν αντιμετωπίζεται με μία "καλύτερη" λειτουργία αυτής της αστικής δημοκρατίας.

Αντιμετωπίζεται με την οργάνωση της λαϊκής πάλης  που υπερασπίζει λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, που δυναμώνει τη λαϊκή συμμαχία για να μπει οριστικό τέρμα στη δράση των ναζί και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

Η ανάπτυξή τους, όπως και αν γίνει, δε θα είναι για το λαό (...Συνεχίζεται ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου