Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Το κύριο ερώτημα είναι τι επιδιώκουν από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τι επιδιώκουν;
 
 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τις τελευταίες εξελίξεις. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί πάνω απ' όλα είναι μαχητικός υπερασπιστής του καπιταλιστικού συστήματος, μπράβος του κεφαλαίου, μηχανισμός καταστολής της εργοδοσίας. 

Είναι φυσικό τέτοιοι μηχανισμοί να συνδέονται με τον υπόκοσμο και το οργανωμένο έγκλημα. Η ΧΑ και κάθε τέτοιου είδους μηχανισμός διαπλέκεται στενά με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι οι θεωρίες των μεμονωμένων περιστατικών, σταγονιδίων κ.λπ. δεν ισχύουν. 

Το κύριο ερώτημα είναι τι επιδιώκουν
από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όσο και αν οι κινήσεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των αστικών θεσμών πήραν υπόψη τους τη λαϊκή αγανάκτηση και κινητοποίηση ενάντια στη χρυσαυγίτικη δράση, αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει από μόνο του τα μέτρα ενάντια στη ΧΑ. Το άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνουν πιο φανερές οι επιδιώξεις τους. Δεν έχουν αγαθές προθέσεις. 

Το ξήλωμα της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει τέλος της βίας ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, και νέες τέτοιου είδους δυνάμεις μπορεί να δημιουργηθούν και η εργοδοτική βία, η βία του αστικού κράτους καλά θα κρατεί σε χώρους δουλειάς, σε λαϊκές κινητοποιήσεις. 

Όπως και να έχει οι εξελίξεις ήδη αξιοποιούνται, στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, στον εξωραϊσμό της αστικής δικαιοσύνης και των αστικών δυνάμεων καταστολής, στην αναπαραγωγή της «θεωρίας των άκρων» και στην προπαγάνδιση μέτρων και νομοθετικών πρωτοβουλιών που μπορεί αύριο να στραφούν ενάντια στην εργατική - λαϊκή πάλη. Καμιά αυταπάτη ότι από το μαχαίρι του φασίστα, που είναι μπράβος του κεφαλαίου, θα προστατέψει το εργατικό - λαϊκό κίνημα η ασπίδα του ΜΑΤατζή που υπερασπίζει την εργοδοτική βία, ή η αστική δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες τις απεργίες. Δεν πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει καμία επανάπαυση.

Από την "Πρώτη Σελίδα" του Ριζοσπάστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου