Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Σμπαράλια τα κονδύλια για Κοινωνική Ασφάλιση, περίθαλψη.
Απογείωση της φοροληστείας σε βάρος του λαού.

 
Σε ανακοίνωσή του για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 
2014 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 αποτυπώνει την κλιμάκωση της συνεχιζόμενης επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα για τη λεγόμενη δημοσιονομική εξυγίανση και την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Στο προσχέδιο προβλέπονται νέα βάρη τα οποία ξεπερνούν τα 5 δις
 ευρώ και τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Από αυτά τα 2,1 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και στην μικρή ακίνητη ιδιοκτησία, στην οποία θα συμπεριληφθούν και τα αγροτεμάχια. Τα υπόλοιπα, κατά κύριο λόγο, θα συγκεντρωθούν από νέες περικοπές στην Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις μειώσεις στις συντάξεις και στην χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Επίσης, στο προσχέδιο περιλαμβάνονται μέτρα για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στη δημόσια διοίκηση, για τη διευκόλυνση της δράσης του κεφαλαίου και της προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν ότι η υλοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από μία τεράστια αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου σε βάρος του λαού. Το δε αποτέλεσμά του θα αξιοποιηθεί για να δοθεί ζεστό χρήμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, επικεντρώνοντας στο ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί σε ανάπτυξη, κρύβουν από τον ελληνικό λαό ότι στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που επαγγέλλονται – με τη σημερινή ή άλλη διαχείριση - τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και αξιοποίηση του συνόλου των παραγωγικών δυνατοτήτων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την προοπτική της ρήξης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ».

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014
Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου