Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Τώρα είναι η ώρα ευθύνης και απόφασης για κάθε εργάτη και εργάτρια. Είναι ώρα συστράτευσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την 
αναζωογόνηση - ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος


Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ με εμπιστοσύνη απευθύνεται στην εργατική τάξη που εδώ και πολύ καιρό δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία, την άγρια σφαγή των μισθών, τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια, το γκρέμισμα βασικών κατακτήσεών της στο εργασιακό, ασφαλιστικό, στις συντάξεις και τις όποιες παροχές Υγείας, στη μόρφωση των παιδιών, σε όλα τα δικαιώματά της.

Στα ερωτήματα που βασανίζουν και απασχολούν κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια - Πώς θα πάρουμε μια ανάσα; Πώς θα μπει ένα τέλος στον εφιάλτη της ανεργίας, στους μισθούς της πείνας; Πότε θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος στη φτώχεια και στην ανασφάλεια; Υπάρχει λύση; - το ΚΚΕ παίρνει θέση και με την ευθύνη, τη γνώση και την εμπειρία δίνει απάντηση που έχει και συμφέρον και χρέος να τη σκεφτεί σοβαρά κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος και άνεργη γιατί είναι το Κόμμα που του είπε την αλήθεια γι' αυτά που τώρα ζει και οι προβλέψεις του αποδείχτηκαν ολόσωστες.

Το σύνθημα - κάλεσμα που απηύθυνε το ΚΚΕ στους εργαζόμενους και στο λαό, από την αρχή της κρίσης, "Μη ματώνεις για τα κέρδη της πλουτοκρατίας", είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Η εργατική τάξη πλήρωσε ακριβά την καπιταλιστική ανάπτυξη πριν το 2009, όπου τα μονοπώλια είχαν κολοσσιαία κέρδη. Τη μάτωσαν κυριολεκτικά με τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια στη φάση της κρίσης, ώστε να μην υποστούν μεγάλες ζημιές τα τραπεζικά, εμπορικά, βιομηχανικά μονοπώλια και για να ανακάμψει η κερδοφορία τους.

Τώρα βρίσκεται μπρος στο μεγάλο κίνδυνο να καταδικάσουν, την εργατική τάξη και τα παιδιά της, στην πιο στυγνή και άγρια εκμετάλλευση, και να ζήσει μόνιμα στην εξαθλίωση για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα είναι προσωρινή, θα αφορά μερικούς κλάδους, θα είναι συνολικά αναιμική!

Για να μην παγιωθούν τα αντεργατικά μέτρα, να μη συνοδευτούν 
από νέα, απαιτούνται μαζικοί πανεργατικοί απεργιακοί αγώνες.

Τώρα είναι η ώρα ευθύνης και απόφασης για κάθε εργάτη και εργάτρια. Είναι ώρα συστράτευσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ για να προχωρήσει γρήγορα και αποφασιστικά η οικοδόμηση της ταξικής ενότητας, της οργάνωσης και της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση...» (Περισσότερα ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου