Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς καμιά καθυστέρηση να πάρουν την υπόθεση του αγώνα και της επιτυχίας της απεργίας στις 23 του Οκτώβρη, στα χέρια τους».

Περί «αξιοπρεπούς εργασίας»*

 
Από τη μια η ΓΣΕΕ

«Η Παγκόσμια Ημέρα «Αξιοπρεπούς Εργασίας» η χτεσινή, και η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της αναλαμβάνει να μας το θυμίσει θεωρώντας πως προϋπόθεση για μια τέτοια εργασία είναι ο αγώνας για να «μπει οριστικό τέλος στις αδιέξοδες και υφεσιακές πολιτικές.» Μόνο που ακόμα και μέσα σε τέτοιες γενικότητες η ΓΣΕΕ δεν ξεχνά να δίνει το στίγμα της δικής της πολιτικής αντίληψης για την κρίση και τη διέξοδο απ' αυτή, στίγμα που εναντιώνεται στα συμφέροντα των εργατών. 

Γιατί, οι πολιτικές αυτές δεν είναι «αδιέξοδες» όπως ισχυρίζεται, αλλά βαθιά ταξικές σε βάρος των εργατών και αποτελούν διέξοδο για το μεγάλο κεφάλαιο. 

Δεν είναι «υφεσιακές», γιατί η ύφεση και η καπιταλιστική κρίση είναι γεγονός που προκύπτει από την ίδια τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος και το κυνήγι του κέρδους. 

Με δεδομένη λοιπόν την ύφεση, η κυβέρνηση εφαρμόζει αντεργατική πολιτική για να βγει λάδι η πλουτοκρατία και όχι αδιέξοδη όπως ισχυρίζεται η ΓΣΕΕ. 

Όσο για τα περί «δημοκρατίας» και «κοινωνικής συνοχής» για τα οποία κόπτεται η ΓΣΕΕ είναι ακριβώς η υποκριτική μάσκα την οποία φορούν οι εκπρόσωποι των καπιταλιστών σε Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παγκόσμια για να επιβάλλουν στους εργαζόμενους και στους λαούς τη δικτατορία των ταξικών τους συμφερόντων. 

Και σε αυτή την παραπλάνηση η ΓΣΕΕ πρωταγωνιστεί μαζί με τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, της οποίας μεταφέρει το μήνυμα».

Και από την άλλη οι, εντός των ιδεολογικών 
μηχανισμών του κράτους, οικείοι τους

  
«Εξαφάνισαν τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ*

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, με πλήθος αποφάσεων συνδικάτων, συλλόγων, μαζικών φορέων, Λαϊκών Επιτροπών συμμετείχαν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο και τις προηγούμενες μέρες. 

Οι εφημερίδες όμως και τα άλλα ΜΜΕ 
των αστών δεν είδαν και δεν άκουσαν... 

Ακόμη και μια - δυο εφημερίδες που έκαναν αναφορά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έβαλαν πέντε λέξεις, καμιά φωτογραφία και φυσικά ούτε μια αράδα για την απεργία στις 23 Οκτώβρη. 

 

Καμιά πρωτοτυπία βέβαια δε διεκδικεί το θάψιμο που συνειδητά κάνουν τα αστικά ΜΜΕ στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων. Και αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους και το λαό. 

Τους ανησυχεί και θέλουν να αποτρέψουν 
τη συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα. 

Τους χαλάει τη σούπα της ηττοπάθειας και της υποταγής που θέλουν να καλλιεργήσουν στο κίνημα. Γι' αυτό κρύβουν ότι υπάρχει το ΠΑΜΕ, που σε γραμμή αποτροπής των μέτρων και ανατροπής της βαρβαρότητας που τα φέρνει, μπορεί να συσπειρώνει και να κινητοποιεί χιλιάδες εργάτες.

Με τα ΜΜΕ που κατέχουν, οι αστοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους κόντρα σ' αυτά των εργαζόμενων και το λαού. Να αποτελέσει η στάση τους κριτήριο μπροστά και στην απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ στις 23 του Οκτώβρη. 

Και για αντικειμενική, ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά τους προβλήματα, για τα δικά τους συμφέροντα, «Ριζοσπάστης» και πόρταλ «902 gr».


Δράση για την προετοιμασία της Απεργίας (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη "Από...μέρα  σε...μέρα" του Ριζοσπάστη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου