Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«Στις 27 Νοέμβρη κλείνουμε τις μικροεπιχειρήσεις μας πριν μας τις κλείσουν»

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Στην απεργία με κλειστά τα καταστήματα*
 
 
Με επίκεντρο την απεργία στις 27 Νοέμβρη και το κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν σε αυτή με κλειστά καταστήματα, έγινε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). 
 
Οι αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΒΕΕ  θα γίνουν την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ., στα γραφεία της (Πατούσα 3, 6ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).
 
Στη συνέλευση διαπιστώθηκε από όλους τους ομιλητές η ανάγκη να δυναμώσει η παρέμβαση της ΟΒΣΑ και των σωματείων της, τόσο στους κλάδους όσο και τοπικά στους Δήμους, για τη συσπείρωση των μικρών ΕΒΕ στα Σωματεία και τις Ενώσεις τους. 


Όπως τονίστηκε, η δύναμη της Ομοσπονδίας έγκειται στο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης που έρχεται σε ρήξη με την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που υπηρετεί τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Στη Γενική Συνέλευση διαπιστώθηκε η ανάγκη να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και τον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι κοινοί αγώνες με την εργατική τάξη, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο εργατικό κίνημα, καθώς και με άλλα λαϊκά στρώματα, που εκφράστηκαν κορυφαία στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. 

Με παρακαταθήκη την πείρα αυτή, η ΟΒΣΑ προετοιμάζει την απεργία στις 27 Νοέμβρη και καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος με κλειστά τα καταστήματά τους.

*Από τη στήλη  "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ"  του Ριζοσπάστη.

 
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
Καθημερινή παρέμβαση για την οργάνωση της απεργίας  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου