Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Η προσπάθεια δεν πήγε «χαμένη»...

Με άριστα περνάει τα ...stress test του κεφαλαίου ο ΣΥΡΙΖΑ!*


Τα τελευταία δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνεχώς «εξετάσεις» σε διάφορους φορείς και «ευαγή ιδρύματα» της πλουτοκρατίας, ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και ενώσεις.

Σε συναντήσεις, φόρουμ, συνέδρια, «γεύματα εργασίας», στο Brookings και το Τέξας, στον ΣΕΒ και την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών και πάει λέγοντας...

Κάθε φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ «εξετάζεται» και «διαπρέπει». 

Το ακροατήριο ακούει ακριβώς αυτά που θέλει. «Το κράτος έχει συνέχεια», «Η χώρα ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται», «Δε θα σκίσουμε τα μνημόνια», «Δεν μπορούμε παρά να συνεργαζόμαστε (σ.σ. με τους βιομηχάνους), να βοηθήσουμε τη βιομηχανία, χωρίς επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία» και άλλα πολλά...

Όταν δίνεις εξετάσεις, βέβαια, περιμένεις και τα αποτελέσματα, την επιβράβευση της προσπάθειάς σου. Έτσι, λοιπόν, όλη αυτή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του δεν πήγε «χαμένη». 

Η τράπεζα Credit Suisse, με έκθεση της, βαθμολογεί με «άριστα» τον ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνει πως η πρότασή του κινείται εντός του πλαισίου που ορίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Γράφει η Έκθεση:

- «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί πλέον να αποκηρύξει τις συμφωνίες διάσωσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ούτε ζητάει τη διαγραφή του χρέους, αλλά εκφράζει την προτίμησή του για επαναδιαπραγμάτευση και για κάποιου είδους ανακούφιση χρέους (του επίσημου τομέα)». 
Η τράπεζα δηλαδή επιβεβαιώνει πως τα περί «σχισίματος των μνημονίων» κλπ. είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου, για ψηφοθηρία, αλλά στην ουσία η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπαρατίθεται με την πολιτική ΕΕ - ΔΝΤ...

- «Η πρόσφατη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια περαιτέρω άνοδος του ριζοσπαστισμού στη χώρα, αλλά ως μια συνένωση διαφορετικών σκελών του ριζοσπαστισμού, με σκοπό να κερδηθούν οι εκλογές, ως μια μετριοπαθής πολιτική πρόταση».

Δηλαδή, οι τραπεζίτες αναγνωρίζουν το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυματοθραύστη του ριζοσπαστισμού και προφανώς γι' αυτό και τον παινεύουν...

- «Συνολικά, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις και είναι έτοιμος να κυβερνήσει, γίνεται λιγότερο ριζοσπαστικός». Η προσπάθεια δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αρεστός στο σύστημα βγάζει μάτι.

Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Όταν οι τραπεζίτες και οι διάφοροι άλλοι καπιταλιστές «στάζουν μέλι» για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός δεν μπορεί παρά να βγάζει συμπεράσματα για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα τα οποία υπηρετεί...

 

2 σχόλια:

  1. Αν βέβαια έχετε τα κόστια αφήστε το σχόλιο να το διαβάσουν οι τυφλοί σας οπαδοί. Πράγμα βέβαια που δεν θα τολμήσετε να το κάνετε.
    Όλα τα λέει η επόμενη ανάρτηση: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_3.html

    Αρκετά σχόλια –τα περισσότερα επικριτικά, για την συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ βουλευτίνα- υπήρξαν στο διαδίκτυο για την συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Realnews η Λιάνα Κανέλλη.

    Εγώ θέλω να της κάνω δημόσια μια ερώτηση –αφού δεν έχω άλλο τρόπο.
    Όχι για το παρελθόν, αλλά για το σήμερα.
    Προσπερνάω μονοκονδυλιά στην ένταξη της σε εθνικιστικές κινήσεις, ότι είχε επιλέξει σαν διευθυντή της στο αποτυχημένο περιοδικό «Νέμεσις» που είχε εκδώσει έναν δεδηλωμένη αντικομουνιστή – τον Γιώργο Μπαχά- και στο οποίο αρθρογραφούσε για χρόνια ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Αϊβαλιώτης με το ψευδώνυμο «Κώστας Κυδωνιάτης» ζυμώνοντας πολιτικοϊδεολογικά τους αναγνώστες του στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία.

    Ούτε θεωρώ επιλήψιμο το ότι εργάζεται στον ραδιοσταθμό του Χατζηνικολάου. (Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι εργαζόταν σε ραδιοσταθμό της Γιάννας Αγγελοπούλου «γιατί δεν της φτάνει η βουλευτική αποζημίωση» όπως είχε πει. Σημειωτέον ότι είναι η μοναδική απ’ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ που λαμβάνει την βουλευτική αποζημίωση όπως οι υπόλοιποι αστοί βουλευτές).

    Η ερώτησή μου είναι πολύ απλή....
    Μπορεί η κ. Κανέλλη να μας πει ποιοι είναι οι τέσσερις συνεργάτες που έχει επιλέξει –όπως έχει δικαίωμα κάθε βουλευτής- και οι οποίοι αμείβονται από τον προϋπολογισμό της βουλής;
    Λογικά αυτό δεν θα πρέπει να είναι μυστικό. Θα επανέλθουμε στο θέμα είτε υπάρξει μια απάντηση είτε όχι.
    __________
    Λίγη σεμνότητα, κ. Κανέλλη!
    Μύδρους εξαπολύει κατά του Αλέξη Τσίπρα η κ. Λιάνα Κανέλλη, σε σημερινή της συνέντευξη στη σουσουδίστικης επωνυμίας εφημερίδα «Realnews».

    Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα καθενός και καθεμιάς να ασκεί κριτική προς οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο. Αρκεί η κριτική να μην εκτρέπεται σε παραλήρημα θράσους. Γιατί η προερχόμενη από τη νεολαία της Δεξιάς κάτοικος Εκάλης δείχνει πράγματι θράσος όταν μιλάει για σύμπλευση άλλων με το μεγάλο κεφάλαιο.

    Ασχοληθείτε με τις παρέες σας, κ. Κανέλλη, κι αφήστε μας εμάς τους αριστερούς να συζητήσουμε μεταξύ μας για τα προβλήματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...να το διαβάσουν οι τυφλοί σας οπαδοί"

    Από την πρώτη γραμμή του σχολειού σου γίνεται φανερό το "αριστερό" σου ήθος.

    Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε, με επιχειρήματα, τις πολιτικές θέσεις, τις τοποθετήσεις, τα επιχειρήματα της Κανέλλη και του ΚΚΕ, και υποβιβάζεται την πολιτική και ιδεολογική πάλη σε κουτσομπολιό.

    Δείγμα κι αυτό του Οπορτουνισμού.Θλιβερή κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή