Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει

Η ομιλία της Γιώτας Ταβουλάρη στη 
συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα 

Την κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έκανε η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η ομιλία αναλυτικά:

«Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Με τη σημερινή απεργία, δίνουμε σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικούς ομίλους το μήνυμα ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. 

Είμαστε εδώ πιο δυνατοί, με την παρακαταθήκη της προηγούμενης αγωνιστικής μας δράσης και του συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη. Με τις ζωντανές και συλλογικές μας διαδικασίες, την πλατιά και καθαρή συζήτηση με τους συναδέλφους μας, την οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.

Δίνουμε άμεση και μαχητική απάντηση στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς, σπάμε το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονόμευσε, "έθαψε" και αυτή την απεργία με την ακινησία και την απραξία του.

Αυτό είναι το δικό μας καθήκον μπροστά στη νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας!  

Μπροστά στα νέα μέτωπα που ανοίγουν σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η μεγαλοεργοδοσία απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Δεν τους αρκεί η μέχρι τώρα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων! Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, συζητούν ανοιχτά για τη σύνδεση της Υγείας με τον αριθμό των ενσήμων ή των ημερών ασφάλισης κάθε εργαζόμενου. 

Έχουν έτοιμη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο. Επιδιώκουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή στους κλάδους και στους εργασιακούς χώρους. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία. 

Έτσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι η ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Αντίστοιχα σχέδια επεξεργάζονται για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.  

Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη που επιδιώκουν δεν είναι για όλους. Δεν αφορά το λαό, αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με το αίμα των εργαζομένων. 

Για όλους εμάς σπέρνουν φτώχεια, ανέχεια, μισθούς πείνας. 

Θέλουν να μας μάθουν να ζούμε με το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" και να λέμε και "ευχαριστώ"!.. 

ναλυτικά  η ομιλία ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου