Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

«...με κάποια ευελιξία, χωρίς όμως να δημιουργεί νέα χρέη και νέα ελλείμματα»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δε «συναινεί» 
όσο...χρειάζεται στις αναδιαρθρώσεις που θέλει το κεφάλαιο*
 
 
Συνεχίζονται οι κατηγορίες από πλευράς ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι αντί της αναγκαίας συναίνεσης των αστικών δυνάμεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις που θα ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, επιμένει σε «διχαστικές» λογικές. 
 
Χαρακτηριστικά όσα είπε χτες ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ:

«Στο ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν τη χώρα. Μιλούν για συνεννόηση και στήνουν διχασμό (...) Λέει το αδιανόητο. Να συμφωνήσουμε σε Πρόεδρο, να μην τον ψηφίσουμε τώρα και να πάμε σε εκλογές. Και μετά να εκλέξουμε το ίδιο πρόσωπο. Είναι ευτελισμός του θεσμού και εκβιασμός της χώρας», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωνε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι «Η κυβέρνηση αυτό το απορρίπτει, διότι η χώρα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή εκλογές. Χρειάζεται να προχωρήσει σταθερά προς την έξοδο από το μνημόνιο και τη δημιουργία ενός δικού της προγράμματος το οποίο θα της επιτρέπει να κινείται με κάποια ευελιξία, χωρίς όμως να δημιουργεί νέα χρέη και νέα ελλείμματα».

Όπου «ευελιξία», σημαίνει αφενός δημοσιονομική πολιτική για πλεονάσματα με περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίων, όσων έχουν αφήσει ακόμη για κάποιες λαϊκές ανάγκες (πάντα ο λαός πληρώνει) και απελευθέρωση χρημάτων από την εξυπηρέτηση του χρέους αφού πετύχουν μετά από τη διαπραγμάτευση τη διευθέτησή του, δηλαδή την με καλύτερους όρους αποπληρωμή του, για την παραπέρα επιδότηση των μονοπωλίων για επενδύσεις. 

Αυτά όλα τα πληρώνει ο λαός και με τη φοροληστεία που θα συνεχίζεται.

Επιπλέον, ο Α. Παπαμιμίκος δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ντόπια και ξένα κέντρα ότι «εμείς θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις (...) Ως ΝΔ είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε την κυβέρνηση για περισσότερα».

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου