Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

...συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Αντ. Σαμαράς: Διαβεβαιώσεις προσήλωσης στα 
αντιλαϊκά  προαπαιτούμενα  του  κεφαλαίου*


Την προσήλωση της κυβέρνησης στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, με αμείωτη ένταση και με βάση τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και τις σύγχρονες ανάγκες του εγχώριου κεφαλαίου, υπογραμμίζει σε άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

Διαφημίζοντας μάλιστα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κάλυψη των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του κεφαλαίου, εμφανίζεται να «διαμαρτύρεται», λέγοντας: «Όταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι τάχα "δεν έχουμε κάνει αρκετά"».

Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει και στη φάση της ανάκαμψης

«Λένε πως "το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει"» αναφέρει ο Αντ. Σαμαράς σχετικά με τα παζάρια μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, κάνοντας λόγο για «σκληρή και συνολική» διαπραγμάτευση και συμπληρώνοντας ότι «η πολιτική συμφωνία για την "επόμενη μέρα" μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στο Δεκέμβριο». 

Στην πραγματικότητα βέβαια, η «βιασύνη» για «συμφωνία για την "επόμενη μέρα"» αφορά στην ανάγκη των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων να κλείσουν εκκρεμότητες που θα επιτρέψουν ακόμα πιο αποφασιστικά μέτρα στήριξης της «ρευστότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης που προβλέπουν τα αστικά επιτελεία, την ίδια ώρα που ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει, όπως επιβεβαιώνει και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 που ψηφίζεται την ερχόμενη Κυριακή.

Παραβιάζοντας... ανοιχτές πόρτες σε ό,τι αφορά τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ο πρωθυπουργός θέτει ως βασικό «δίλημμα» το αν «θα μείνει η Ελλάδα στο δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων;».  

Η αναφορά υποτίθεται ότι «φωτογραφίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως επίδοξος διαχειριστής της αστικής διακυβέρνησης, δε σταματά να δίνει εξετάσεις στο κεφάλαιο, εντός και εκτός συνόρων, και να διαβεβαιώνει ότι θα κινηθεί στο ίδιο ακριβώς αντιλαϊκό πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ και των μονοπωλίων, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, της αναγνώρισης του χρέους, των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων που απαιτούνται για την αναπαραγωγή και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η απάντηση στο παραπάνω δίλημμα και η διασφάλιση «πολιτικής σταθερότητας» είναι «το μόνο εμπόδιο πια για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση», όταν οι κρίσεις είναι στο DNA του καπιταλισμού, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα ολοένα αυξανόμενα υφεσιακά σημάδια στην ίδια την Ευρωζώνη και μάλιστα στο λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» της.

Με συμφωνία για ΠτΔ, η συνεννόηση μπορεί να γίνει και αύριο...

Ανταποκρινόμενος στα όλο και πιο έντονα καλέσματα αστικών επιτελείων και παραγόντων για «συναίνεση» και «συνεννόηση» μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της αστικής διαχείρισης, στο έδαφος της στρατηγικής τους σύγκλισης στην υπεράσπιση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ο Αντ. Σαμαράς διαβεβαιώνει: «Τέτοιες στιγμές όλοι θέλουμε την πολιτική συνεννόηση. Και πρώτος τη θέλω εγώ!» και θέτει ως όρο τη συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: «Αν θέλουν να συνεννοηθούμε (σσ. η αντιπολίτευση) πώς θα βγάλουμε όλοι μαζί Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε η εθνική συνεννόηση είναι εφικτή και εγώ τη θέλω πρώτος».

Μάλιστα, τα όσα καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της αποπροσανατολιστικής για το λαό μεταξύ τους αντιπαράθεσης, ότι τάχα στο Σίτι του Λονδίνου, «απέδειξαν ότι το "οικονομικό τους πρόγραμμα" ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας» (άποψη που φυσικά δε συμμερίζονται βασικοί εκπρόσωποι του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου που δηλώνουν σίγουροι ότι και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντά τους) και ότι «κάνουν ό,τι μπορούν για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα», τελικά... «σβήνουν» μονοκοντυλιά αρκεί να υπάρξει συμφωνία στην εκλογή ΠτΔ: «Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο -στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο!», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου