Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή στην απεργία στις 27 Νοέμβρη αποφάσισε η ΠΝΟ



Απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική  απεργία  στις 27 Νοέμβρη πήρε η ΕΕ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) σε σημερινή της συνεδρίαση.
Η ΠΝΟ επαναβεβαίωσε την ομόφωνη απόφαση των αντιπροσώπων του Προσυνεδρίου του Τακτικού Συμβουλίου (7 Νοέμβρη), μετά από πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ, των δυνάμεων της ΝΣΚ και του ΠΑΜΕ, για συμμετοχή στην απεργία.


Στη συνεδρίαση καταδικάστηκε το πογκρόμ δικαστικών διώξεων σε βάρος ναυτεργατών, ενώ τα ναυτεργατικά σωματεία επέδωσαν κείμενο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», που συνυπογράφουν συνδικαλιστικά στελέχη και δικηγόροι από Αθήνα - Πειραιά. (ΕΔΩ)

«Αυτές οι ποινικές διώξεις εντάσσονται στη γενικευμένη επίθεση που έχουν δρομολογήσει για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, για κατάργηση των ΣΣΕ και την επιβολή των ατομικών συμβάσεων, την κατάργηση του ΝΑΤ και τη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, τη διάλυση της ναυτικής εκπαίδευσης, τη φοροεπιδρομή του λαϊκού εισοδήματος», τονίζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία.

Επίσης αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα στη ναυτική εκπαίδευση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των σωματείων είναι η εξής...(ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου