Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

"Άνθρακες ο θησαυρός"...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη ρύθμιση 
σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια» *



Σε ανακοίνωσή του για τη ρύθμιση σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«"Άνθρακες ο θησαυρός" η ρύθμιση των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, αφού το νομοσχέδιο δεν προβλέπει το αναγκαίο "κούρεμα" των τεράστιων χρεών τους, ενώ και μέσω των πρόσθετων εγγυήσεων και διαδικασιών που επιβάλλει, σφίγγει ακόμα περισσότερο τη "θηλιά των τραπεζών" στους αυτοαπασχολούμενους, προκειμένου να ενταχθούν στις όποιες ρυθμίσεις. 

Η αναγκαία κρίση της τράπεζας για τη "βιωσιμότητα" της κάθε επιχείρησης αφήνει έξω ακόμα και από τις στοιχειώδεις ρυθμίσεις χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, ενώ μεγάλο τμήμα από όσους ενταχθούν στις ρυθμίσεις δε θα καταφέρουν τελικά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και θα καταλήξουν να χάσουν ακόμα περισσότερα.

Το νομοσχέδιο απαντά στο πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων 
από  τη  σκοπιά  των  συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων. 

Διασφαλίζει την κερδοφορία των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων, με εμπράγματες εγγυήσεις και νέες εισπρακτικές διαδικασίες, προβλέποντας νέες πρόσθετες επιδοτήσεις προς τις τράπεζες για τη ρύθμιση όσων δανείων κρίνουν σκόπιμο. 

Δίνει τη δυνατότητα για ευνοϊκές ρυθμίσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με ληξιπρόθεσμες οφειλές και βελτιώνει τους όρους χρηματοδότησης για το μεγάλο κεφάλαιο που ήδη πανηγυρίζει.

Σήμερα, τα υπερχρεωμένα λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη θηλιά των τραπεζών, όπως αυτά της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, με αναστολή πληρωμών όσο διαρκεί η κρίση, διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων και ουσιαστική διαγραφή του αρχικού κεφαλαίου».  

Απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των
τραπεζών η ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου