Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

 Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μαθητών * 

 
Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις δεκάδων σχολείων στο Ηράκλειο.  

Σε ένα γεμάτο παλμό συλλαλητήριο -το μαζικότερο από το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων- οι μαθητές βροντοφώναξαν ότι δε θα σκύψουν το κεφάλι, δε θα συμβιβαστούν με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα και έξω από τα σχολεία τους. 

Μαζική παρουσία είχαν και πολλά σχολεία από την ύπαιθρο του Νομού, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου. (Διαβάστε στο συνημμένο, την ανακοίνωση της Ένωσης). 

Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου εκπρόσωποι των μαθητών κατέθεσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, που έχει διαμορφωθεί από τις γενικές συνελεύσεις και τα μαθητικά όργανα των σχολείων που συμμετέχουν.


Το ψήφισμα των μαθητών:

«ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Τις προηγούμενες μέρες δώσαμε μια δυναμική απάντηση! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο οργανωμένα! Να γίνουμε περισσότεροι!
 
Μετά το κάλεσμα των 15μελών πραγματοποιήθηκαν τεράστια μαθητικά συλλαλητήρια με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών! Το Ηράκλειο αλλά και όλη η Ελλάδα αυτές τις μέρες πλημμυρίζουν από μαθητές! Παραπάνω από 500 καταλήψεις πανελλαδικά!

Ο αγώνας δεν τελείωσε...

Γιατί δε πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τρελαινόμαστε για να πάρουμε το απολυτήριο ή να περάσουμε σε κάποια σχολή. Γιατί δεν πάει άλλο με τους γονείς μας να πληρώνουν τόσα πολλά για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. 

Για να μην μείνουν και φέτος τόσα πολλά παιδιά στη ίδια τάξη λόγο του ''Νέου Λυκείου'' και της τράπεζας θεμάτων. Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια χωρίς κατάλληλες υποδομές. Γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον μας αβέβαιο !!!


Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια!

Τίποτα δεν χαρίζεται… Τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα!

ΝΑ ΜΗΝ ανεχτούμε τη τρομοκρατία από τους διευθυντές και την αστυνομία... είναι τρομοκρατημένοι... ΝΑ τους σπάσουμε τον τσαμπουκά!!!

Το Σάββατο 8/11 εκπρόσωποι των σχολείων του Ηρακλείου συντονίσαμε τον αγώνα μας... Από τη Δευτέρα συνεχίζουμε με πιο δυναμικούς και οργανωμένους αγώνες!

Τα συζητάμε όλα αυτά μέσα στα σχολεία με τους συμμαθητές μας , κάνουμε γενικές συνελεύσεις, γιατί πρέπει να γίνουμε περισσότεροι!

Καλούμε όλους τους καθηγητές μας - όλους τους γονείς στο πλευρό μας!!! 

- ΟΧΙ στο Νέο Λύκειο. 

- Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. 

- Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό χαρακτήρα με ευθύνη των καθηγητών. 

- Όχι στα εξαντλητικά ωράρια. 

- Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές.
 
Τα 15μελη:  1ου ΓΕΛ - 2ου ΓΕΛ - 3ου ΓΕΛ – 5ο ΓΕΛ – 7ο ΓΕΛ - 8ου ΓΕΛ - 11ου ΓΕΛ - ΓΕΛ Αλικαρνασσού - Λύκειο Γαζίου - Λυκείου Μελεσών - Λυκείου Αρχανών - Καλλιτεχνικό - Μουσικό Λύκειο Αγίου Μύρωνα - Λύκειο Χερσονήσου - Γυμνάσιο Αγίου Μύρωνα - 1ο Γυμνάσιο - 2ο Γυμνάσιο - 13ο Γυμνάσιο - 7ο Γυμνάσιο - 8ο Γυμνάσιο»
 
Τις επόμενες μέρες οι μαθητές και γονείς 
θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών από εκπαιδευτικούς και σωματεία εργαζομένων

Με κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Συνταξιουχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» χαιρετίζουν τις δεκάδες μαθητικές διαδηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Ηράκλειο. 

Όπως σημειώνουν «Χιλιάδες μαθητές με υποδειγματική ωριμότητα διεκδικούν το μέλλον τους κόντρα στο σχολείο όπου θεριεύει η κατηγοριοποίηση των μαθητών σε “καλούς” και “κακούς” η φτώχεια και ο υποσιτισμός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου