Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πακέτο νέων αντιλαϊκών μέτρων αποφασίζουν συγκυβέρνηση και τρόικα.

Μέτρα - φωτιά για το λαό συναποφασίζουν 
συγκυβέρνηση και τρόικα - Σχόλιο του ΚΚΕ*


Πακέτο νέων αντιλαϊκών μέτρων αποφασίζουν συγκυβέρνηση και τρόικα. 

Αύξηση του ΦΠΑ ακόμη και για τα φάρμακα, «φραγή» πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, κατάργηση της 15ετίας και νέες μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο, περιλαμβάνονται στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που συζητά με την τρόικα. 

Δεδομένες οι αντεργατικές ανατροπές και στο ασφαλιστικό.  

«Στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο διάλογος μέχρι τελικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με δήλωσή του, στην εφημερίδα «Αγορά», εκφράζοντας τη θέληση της συγκυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική που επιτάσσουν τα μονοπώλια. 

Ο υπ. Οικονομικών εκτιμά πως η ελληνική πλευρά με την τρόικα βρίσκονται πολύ κοντά στο να καταλήξουν, ωστόσο επισημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Σε δηλώσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην εφημερίδα «Αγορά» προέβη και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει στείλει προτάσεις τις οποίες μελετούμε», αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει εάν είναι ικανοποιητικές.

Την προσήλωση της κυβέρνησης στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, με αμείωτη ένταση και με βάση τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και τις σύγχρονες ανάγκες του εγχώριου κεφαλαίου, υπογραμμίζει σε άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις». 

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα άμεσα, τονίζει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής. «Είναι προς το συμφέρον, τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και της τρόικας να υπάρξει συμβιβασμός αμέσως, με βάση τα υπαρκτά δεδομένα και την κοινή λογική. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας» υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας ζητώντας τόσο από την τρόικα, όσο κα από την ελληνική πλευρά, να δείξουν «ρεαλισμό και ευελιξία».


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αποτρέψει το νέο σφαγιασμό κυβέρνησης και τρόικα στο λαϊκό εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα,  μετατρέποντας σε "όνειρο θερινής νυκτός" την αξιοπρεπή σύνταξη για εκατομμύρια εργαζόμενους. 


Καμία θυσία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το χρέος, που δεν ευθύνεται ο λαός, για την καπιταλιστική ανάκαμψη που θ' αποτελειώσει όποιο δικαίωμα έμεινε όρθιο στην κρίση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου