Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Όταν πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση, ο λαός πρέπει να…κουμπώνεται

Για την «ανάκαμψη» πανηγυρίζει 
η κυβέρνηση  -  Σχόλιο  του  ΚΚΕ *


Νέα αφορμή στη συγκυβέρνηση για πανηγυρισμούς, έδωσαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία, το ΑΕΠ της Ελλάδας κατέγραψε αύξηση 1,7% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2014. Σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο 2014 αυξήθηκε κατά 0,7%

Βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, όχι το 3ο τρίμηνο, αλλά ήδη από το 2ο, οπότε σε ετήσια βάση ανέκαμψε κατά 0,4%. Στο 1ο τρίμηνο 2014 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,4%.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη και υποσχέθηκε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει όλους τους Έλληνες. 

«Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι γεγονός», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Την ώρα που γίνεται ολοένα και ποιο ξεκάθαρο, ότι η ανάπτυξη θα βασίζεται στα αποκαϊδια των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Σας υπόσχομαι σήμερα ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Αυτό, άλλωστε, προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί. Κι από την ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω».


Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών, αποδεικνύουν ότι το περιεχόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην οποία ορκίζονται ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι από χέρι αντεργατικό, αντιλαϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου