Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δυναμική κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στην επίθεση των ΜΑΤ στη Νομική



Με μία μεγάλη πορεία που -μέσω κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας- κατέληξε στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε η δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης φοιτητικοί σύλλογοι, ως απάντηση στην απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που έγινε το πρωί σε φοιτητές που θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή. 

Η πρόταση για κινητοποίηση κατατέθηκε από τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα ΔΣ των Συλλόγων και ανταποκρίθηκε θετικά η συντριπτική πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας. 


Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 5 μ.μ. με 
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί φοιτητές θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή για τα μαθήματά τους και τις δραστηριότητές τους, όπως Γενικές Συνελεύσεις.


Ωστόσο, η Νομική, όπως και η ΑΣΟΕΕ, ήταν κυκλωμένη από τα ΜΑΤ, λόγω της προκλητικής απόφασης των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να αναστείλουν τη λειτουργία τους με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων», μπροστά στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσει τις σχολές, επιστράτευσε τα ΜΑΤ, τα οποία επιτέθηκαν στους φοιτητές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο φοιτητών. 

Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου