Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Φθινοπωρινή...«Διαύγεια»

«Σκιαμαχία» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών*


Αύριο Δευτέρα, θα δημοσιοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Διαύγεια» η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στο «ΣΚΑΙ» ο Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στα ασφαλιστικά Ταμεία για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται.

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε στον απόηχο των δημοσιευμάτων που υποστηρίζουν ότι η τρόικα διαφωνεί με την ρύθμιση που προβλέπει διακανονισμό μέχρι 100 δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών. 

Το Σάββατο, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση που υποστηρίζει ότι η ρύθμιση θα εφαρμοστεί κανονικά, ως ψηφισμένος νόμος του κράτους.

Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη ρύθμιση δεν θα προσφέρει καμία ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα και τους αυτοαπασχολούμενους, αφού το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους και τις εισφορές.

Ο πραγματικός στόχος και η αγωνία της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την είσπραξη των χαρατσιών για λογαριασμό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Στη λογική της «ρύθμισης» των χρεών, μέσω της αύξησης των δόσεων, κινείται και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται να καταργήσει τα «μνημονιακά» και τα άλλα χαράτσια.
 

...και  Καλλιέργεια μοιρολατρείας 1

 Βεβαίως, αυτό καθεαυτό το πρόβλημα δείχνει ότι η κυβέρνηση ό,τι και αν λέει δεν μπορεί να δώσει λύση σε λαϊκά προβλήματα, ενώ πασχίζει να αναγκάσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους άνεργους, να συνηθίσουν μοιρολατρικά στη ζωή με μειωμένες απαιτήσεις. 

Έτσι ενισχύεται η λογική της κυβέρνησης και των διαφόρων άλλων διαχειριστών του συστήματος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, για μπαλώματα στους εξαθλιωμένους, ίσα - ίσα για να φυτοζωούν, αξιοποιώντας και τον εθελοντισμό. 

Προφανώς η διάθεση και για προσφορά και για από κοινού αντιμετώπιση ορισμένων οξυμένων λαϊκών προβλημάτων είναι κάτι θετικό, είναι όμως πρόβλημα όταν αυτή η διάθεση αξιοποιείται για να βγαίνει λάδι η πολιτική που στερεί στους εργαζόμενους το δικαίωμα στη δωρεάν μόρφωση, στην Υγεία, Πρόνοια κλπ. 

Τότε οδηγεί στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό με τη σημερινή κατάσταση.

Οδηγεί ακόμα και σε λογικές σαν και αυτές που επιβάλλονται σε μια σειρά σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ότι οι γονείς πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους αναγκαίες επισκευές, βαψίματα ή αναλώσιμα υλικά που θα έπρεπε να καλύπτονται από το κράτος.

*Από το 902.gr 

1 Από τη στήλη "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου