Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης των λαών αποτελεί σήμερα επιτακτική ανάγκη.

Μ. Αγγουράκης: Ανάπτυξη εξοπλισμένων μη επανδρωμένων
αεροπλάνων προωθεί η ΕΕ για το αιματοκύλισμα των λαών


Τις επιδιώξεις της ΕΕ για την ανάπτυξη νέων δολοφονικών οπλικών συστημάτων, των εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, στην τοποθέτησή του, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη σχετική συζήτηση. 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την κατηγορηματική εναντίωση του ΚΚΕ στην κατασκευή και χρήση από την ΕΕ εξοπλισμένων - μη επανδρωμένων αεροπλάνων, για την αξιοποίησή τους ενάντια στους λαούς και ζήτησε την άμεση και πλήρη απαγόρευση κατασκευής και χρήσης των νέων αυτών οπλικών συστημάτων που σπέρνουν το θάνατο στους λαούς 

Στην παρέμβασή του επισήμανε τα εξής:

«Και μόνον το γεγονός ότι συζητείται η χρήση των μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών, αντί να επιδιώκεται η πλήρης απαγόρευσή τους είναι μια ακόμη απόδειξη για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ. 

Φαίνεται ότι δεν είναι αρκετοί οι χιλιάδες αθώοι που έχουν δολοφονηθεί από τα όπλα αυτά, μάλιστα και με παράνομες πτήσεις από τις ακτές της Σικελίας.

Η ανάπτυξη νέων δολοφονικών πολεμικών συστημάτων αποτελεί τμήμα των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, της 20 - 12 - 2013, που προωθούν τη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση και εντείνουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της ΕΕ ενάντια στους λαούς. Η ΕΕ επιδιώκει να αναπτύξει την κατασκευή και χρήση τέτοιων οπλικών συστημάτων από τις πολεμικές βιομηχανίες της και το κονσόρτσιουμ που προωθούν Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ισπανία. Την ανεμπόδιστη χρήση του εναέριου χώρου και τη μελλοντική ενεργοποίηση των όπλων αυτών ενάντια και στους λαούς των κρατών μελών. 

Δισεκατομμύρια ευρώ από τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος θα κατευθυνθούν στα μονοπώλια της πολεμικής βιομηχανίας. Σε πολεμικά ερευνητικά προγράμματα, για την τελειοποίηση των δορυφορικών και άλλων συστημάτων της ΕΕ, που είναι αναγκαία για τα νέα όπλα, την ίδια στιγμή που η ΕΕ διαλύει την αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα, γιατί δεν ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις των μονοπωλίων. 

Τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας όχι μόνο δεν αξιοποιούνται, για να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά αντίθετα για να σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή, στον ανελέητο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα των αγορών. Αυτό είναι το απάνθρωπο πρόσωπο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 

Το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης
των λαών αποτελεί σήμερα επιτακτική ανάγκη. 

Για την άμεση, πλήρη απαγόρευση των μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών και όλων των δολοφονικών οπλικών συστημάτων που επιδιώκει να αναπτύξει η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις. Για την απόκρουση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Για την οικοδόμηση της Ευρώπη της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών της αναγκαία απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κατεδάφιση του οικοδομήματος της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων». 

2 σχόλια:

  1. Σημαντικό μέρος του ιδρώτα και του κλεμμένου κόπου των εργαζόμενων μετατρέπεται από το σύστημα της εκμετάλλευσης σε πολεμικό υλικό που θα παράξει αίμα στο βωμό του ανταγωνισμού των κεφαλαιοκρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Το μη επανδρωμένο όμως γίνεται το σύμβολο της αποσάθρωσης του καπιταλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή