Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Πραγματικός εχθρός και αντίπαλος του λαού είναι η λογική της θωράκισης και της διασφάλισης του καπιταλιστικού κέρδους...»

Ν. Καραθανασόπουλος: Κυβέρνηση και 
ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν εμπόρευμα την Υγεία


Το νομοσχέδιο θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τους όρους και τις προϋποθέσεις πρόσβασης του λαού στις υπηρεσίες Υγείας και γι' αυτό είμαστε αντίθετοι, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πραγματικός εχθρός και αντίπαλος του λαού είναι η λογική της θωράκισης και της διασφάλισης του καπιταλιστικού κέρδους, δήλωσε, σημειώνοντας ότι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους χειροτερεύει τη ζωή του λαού, ενώ ο τομέας Υγείας είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ που με τη «Λευκή Βίβλο» θεωρεί την Υγεία ατομική ευθύνη του καθενός και όχι υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει πρόσβαση στις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους δίχως προϋποθέσεις.

Ανέφερε ακόμα πως η ΕΕ προωθεί Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά και στην Υγεία για να αρθούν τα εμπόδια στην επιχειρηματική δράση και τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος των αναγκαίων προσαρμογών του αστικού κράτους, με συνέπεια τα νοσοκομεία να γίνονται ΑΕ, να συγχωνεύονται και να καταργούνται, να μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση και το προσωπικό, διότι όπως τόνισε στρατηγική επιλογή είναι η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα Υγείας προκειμένου να επεκτείνει το ιδιωτικό κεφάλαιο την επιχειρηματική δράση.

Σημείωσε ότι ο νέος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι ένα συνονθύλευμα -ασύνδετων και σε ανταγωνισμό μεταξύ τους- μονάδων Υγείας σε συνύπαρξη με τους επιχειρηματίες στην Υγεία.

Τόνισε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται ότι η Υγεία είναι εμπόρευμα και τόνισε ότι κοινωνικό αγαθό η Υγεία μπορεί να γίνει όταν καταργηθεί η επιχειρηματική δράση του ιδιωτικού κεφαλαίου και του αστικού κράτους.  

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου