Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης 
ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν τώρα συγκέντρωση τροφίμων (που δεν χρειάζονται ψυγείο), γιατί είναι επείγουσα ανάγκη για το λαό της Κεφαλονιάς που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Να απευθυνθούν πλατιά στο λαό για να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη. Ο κάθε κλάδος, ο κάθε χώρος δουλειάς να πάρει την ευθύνη και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν.

Καλεί τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στα συνδικάτα τους και να συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να πρωτοστατήσουν στη συγκέντρωση των παρακάτω υλικών, που έχει ανάγκη ο λαός της Κεφαλονιάς.

1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small. 

Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.

Διάφορα: Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα. 

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και από άλλους φορείς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου καλεί όλα τα σωματεία της δύναμής του, καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους φορείς του νησιού να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, νερού και κλινοσκεπασμάτων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Δηλώνουμε έτσι την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο γειτονικό μας νησί και την εργατική του τάξη που έχει πληγεί από το σεισμό, αλλά και από την εγκληματική αδιαφορία της συγκυβέρνησης σήμερα, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος και κατ’ επέκταση δεν μεριμνούν για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

Η συγκέντρωση τροφίμων, νερού και κλινοσκεπασμάτων θα γίνεται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, στο Εργατ/κό Κέντρο (Ευγενίδου 5) και ώρες 09.00–13.00».

Σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά και η Τοπική Γραμματεία Μεσσηνίας, στο γραφείο του ΠΑΜΕ αίθουσα 102 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρες 18.00-20.00  (για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6942681096-6988926099).

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να επικοινωνήσουν με τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε αμαξοστάσιο και σε κάθε χώρο δουλειάς για να συγκεντρωθούν τα είδη.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί το λαό της περιοχής να συνδράμει από το υστέρημά του για να βοηθήσει τους πληγέντες από το σεισμό. Τα υλικά γίνονται δεκτά στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καθημερινά και το Σαββατοκύριακο από τις 9.00 έως τις 13.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου