Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«...Αυτό είναι το σάπιο σύστημα των αφεντικών που φέρνει κρίση, φτώχεια, ανεργία, που δεν μπορεί να λύσει πια ούτε τις βασικές μας ανάγκες! Μπες στον αγώνα με το ΚΚΕ για να το ανατρέψουμε»!

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου 
Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ

Πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων
Κανένας μαθητής χωρίς σίτιση - στέγαση - ρεύμα

 
Να εκφράσει την αλληλεγγύη της και να παλέψει μέσα από τις επιτροπές αγώνα και τους μαζικούς φορείς για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων και την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων καλεί τη νεολαία της Κεφαλλονιάς το Τομεακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Τομεακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο λαό και τη νεολαία του νησιού που δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες από τα χτυπήματα του σεισμού. Καλεί τη νεολαία να κρατήσει ψηλά το κεφάλι, να μην το βάλει κάτω, να οργανωθεί και να αγωνιστεί για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Οι ζημιές που καταγράφονται, είναι οι μάρτυρες της εγκληματικής ευθύνης του αστικού κράτους και των "τοπικών αρχόντων" που σε λίγους μήνες θα ζητήσουν την ψήφο της νεολαίας.

Η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης στα νησιά μας, ιδιαίτερα στα σχολεία και στο ίδρυμα του ΤΕΙ, είναι χαρακτηριστική για το πόσο "μετράνε" τη ζωή μας οι αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, για το πόσο νοιάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα που δεν "δίνουν φράγκο" για την ασφάλειά μας, χρηματοδοτούν με χιλιάδες ευρώ -που μάζεψαν από τους φόρους μας- τους μεγαλοξενοδόχους και τους εφοπλιστές των νησιών, για να έχουν δούλους τους νέους εργαζομένους με 300€.

Καλούμε τους νέους της Κεφαλονιάς να οργανώσουν την αλληλεγγύη, να παλέψουν μέσα από τις επιτροπές αγώνα και τους μαζικούς φορείς για:
  • Άμεση διασφάλιση στέγασης - σίτισης­ - θέρμανσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πληγέντες. Πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κανένας μαθητής χωρίς σίτιση – στέγαση - ρεύμα. Άμεση αποκατάσταση και ουσιαστικό έλεγχο σχολείων και δημόσιων κτιρίων.
  • Να μη κάνει κανείς μαθητής μάθημα σε κοντέινερ, να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα λειτουργίας όλων των σχολείων σε πρωινή βάρδια με αξιοποίηση υπαρχόντων χώρων και κατάλληλη διαμόρφωσή τους. Μετεγκατάσταση των σχολείων και του ΙΕΚ που ανήκουν στην κατηγορία Γ΄ (δηλαδή λειτουργία μετά την υλοποίηση της επισκευής).
  • Κάλυψη της μεταφοράς όλων των μαθητών σε αυτές τις συνθήκες.
  • Ειδική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για να μη δοθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των Α΄ και Γ΄ Λυκείου στην Κεφαλονιά, εφόσον βρισκόμαστε σε περίοδο διαρκών μετασεισμών (με πιθανή παράταση και μέσα στις εξετάσεις).
  • Υλοποίηση των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων, που εδώ και δέκα χρόνια έχει αποφασιστεί να γίνουν στο Νομό.
  • Αντισεισμικός σχεδιασμός των σχολικών χώρων (ύπαρξη προαυλίων, μικρομελέτες κλπ) και ολοκληρωμένη αντισεισμική αγωγή.
  • Ουσιαστικός έλεγχος με λήψη δοκιμών των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Ληξουρίου. Σε περίπτωση που θα κριθούν ακατάλληλες, να βρεθούν εναλλακτικοί ασφαλείς χώροι για να πραγματοποιηθεί η εξεταστική και τα μαθήματα του β΄ εξαμήνου. Χρηματοδότηση από το υπ. Παιδείας για άμεση αντικατάσταση του εξοπλισμού. Δωρεάν σίτιση των σπουδαστών από τα συσσίτια των Δήμων. Δωρεάν δρομολόγια των σπουδαστών σε πλοία και ΚΤΕΛ και επίταξη ξενοδοχείων για τη διαμονή των σπουδαστών μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.
  • Ουσιαστικός έλεγχος με λήψη δοκιμών του κτιρίου που στεγάζεται η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και άμεσα μέτρα για να συνεχιστεί η εκπαίδευση των σπουδαστών στο ΤΕΙ.
  • Ειδικά μέτρα για τα νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά και νεογνά. Επίταξη ασφαλών ξενοδοχείων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
  • Διαγραφή των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.
  • Ανακατασκευή εργατικών κατοικιών.
Καλούμε τους νέους και τις νέες της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και όλης 
της Περιοχής και της Ελλάδας να βγάλουν συμπεράσματα, να σκεφτούν:

Ως πότε θα παίζουν με τη ζωή μας, την ασφάλειά μας, το μέλλον μας, μια χούφτα εφοπλιστές και βιομήχανοι; Βρισκόμαστε στο 2014. 

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν αναπτυχθεί τόσο ώστε να μπορούμε να ζούμε καλύτερα, να δουλεύουμε ανθρώπινα. Κι όμως, ακόμα ο λαός μας τσακίζεται από φυσικές καταστροφές και η νεολαία τσακίζεται στις ουρές του ΟΑΕΔ και στις 5μηνες "ευκαιρίες απασχόλησης". 

Αυτό είναι το σάπιο σύστημα των αφεντικών που φέρνει κρίση, φτώχεια, ανεργία, που δεν μπορεί να λύσει πια ούτε τις βασικές μας ανάγκες! Μπες στον αγώνα με το ΚΚΕ για να το ανατρέψουμε»! 

Από το 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου