Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ: Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.


Τις νέες αυξήσεις-φωτιά στα διόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών-κορίνθου (ΕΔΩ), καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και απαιτεί, ανάμεσα σε άλλα, την κατάργηση όλων των διοδίων και συγκοινωνίες υπέρ του λαού. Καλεί τους εργαζόμενους να ορθώσουν τα δικά τους αιτήματα και να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη κατρακύλα στις συνθήκες της ζωής τους, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ανοργάνωτος και έξω από τη συλλογική δράση.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η φοροεπιδρομή σε όλα τα επίπεδα που αντιμετωπίζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια συμπληρώνεται αυτές τις μέρες και με νέες αυξήσεις-φωτιά στα διόδια, στην Εθνικό Οδό Αθηνών - Κορίνθου και στις δύο κατευθύνσεις, καθώς και τη δημιουργία νέων. 

Σε λίγο τα διόδια θα φτάσουν έξω από την πόρτα του σπιτιού μας. 

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι που θα δουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται γοργά.

Οι εργαζόμενοι μπροστά στις παράτες και στα συνθήματα της "ανάπτυξης" και των επενδύσεων να ορθώσουν αιτήματα για το δικό τους συμφέρον.  Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις αφορούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς και κατασκευαστικούς ομίλους.  

Για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία η ανάπτυξη σημαίνει νέα φορολογία, ανεργία, κακοπληρωμένη και επιδοτούμενη 5μηνη εργασία με ημερομηνία λήξης χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.

Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να συγκρουστούμε με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες της ζωής μας.

Κανένας δεν μπορεί να είναι ανοργάνωτος και να βρίσκεται έξω από τη συλλογική δράση. Κανένας μόνος του».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου