Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Στα ύψη η ενδοαστική αντιπαράθεση - Η Κριμαία στο επίκεντρο

Στα ύψη βρίσκεται η ένταση στην 
Ουκρανία, με επίκεντρο την Κριμαία.


Από τα ξημερώματα της Πέμπτης, το τοπικό κοινοβούλιο έχει καταληφθεί από 120 βαριά οπλισμένους άνδρες που ύψωσαν τη ρωσική σημαία, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις στο γεωστρατηγικό παιχνίδι που εξελίσσεται στην περιοχή. Στο υπό κατάληψη κοινοβούλιο, εγκρίθηκε πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα αν οι πολίτες της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας επιθυμούν ή όχι να παραμείνουν στην Ουκρανία, που θα γίνει την ίδια μέρα που έχουν οριστεί οι προεδρικές εκλογές από τη νέα εξουσία στις 25 Μάη.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία εμφανίζεται να ετοιμάζει την πολεμική της μηχανή, ενώ στο Κίεβο σχηματίστηκε κυβέρνηση με την συμμετοχή των νεοναζί.

Αίτημα για δημοψήφισμα στην Κριμαία

Στο κατειλημμένο κοινοβούλιο της Κριμαίας από ενόπλους, που εμφανίζονται ως «δυνάμεις αυτοάμυνας του ρωσόφωνου πληθυσμού», εγκρίθηκε πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα αν οι πολίτες της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας επιθυμούν ή όχι να παραμείνουν στην Ουκρανία, που θα γίνει την ίδια μέρα που έχουν οριστεί οι προεδρικές εκλογές από τη νέα εξουσία στις 25 Μάη...(Περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου