Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

«Δε θα το βάλουμε κάτω. Μας μένει να παλέψουμε για το σήμερα και να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής...»

Στα μπλόκα του αγώνα από σήμερα οι αγρότες σε όλη τη χώρα


Μπλόκα σε όλη τη χώρα στήνουν από σήμερα, Δευτέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και να τα παρατάξουν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Εθνικής Οδού και του επαρχιακού δικτύου...

  
Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, στάθηκε ιδιαίτερα στη δύναμη που έχει η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νέων. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η περιβόητη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών και στην ουσία ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας Πειραιώς. Τόνισε ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με νέα μπλόκα που θα στηθούν από Δευτέρα. 
 

Δε θα το βάλουμε κάτω. 

«Μας μένει να παλέψουμε για το σήμερα και να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, το 2016 θα είμαστε ελάχιστοι. Από Δευτέρα να στηθούν μπλόκα παντού. Από τον Έβρο ως την Κρήτη, μπλόκα σε αυτή την πολιτική, μπλόκα για την ανατροπή της» τόνισε χαρακτηριστικά...

Στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων 

Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματά τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. 

 

Καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την κοινή ανακοίνωση) 

«Ενισχύουμε τις επόμενες μέρες τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, βγάζουμε τρακτέρ σε νέα χωριά, σε περισσότερες περιοχές. Ενημερώνουμε τους αγρότες για τα μέτρα που έρχονται. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, όλο το λαό, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και αιτήματα», τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωσή της)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου