Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Δυναμώνουμε τη φωνή των μπλόκων, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της φτωχής αγροτιάς»

Την Τετάρτη το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα


Στη μάχη για την προετοιμασία του πανελλαδικού παναγροτικού συλλαλητηρίου την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στην Αθήνα, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης έχουν ριχτεί οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα.


Καθημερινά οι αγρότες, με όπλο τη λαϊκή αλληλεγγύη που διευρύνεται και εκδηλώνεται, πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, περιοδείες και εξορμήσεις και στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα τους.


Κάλεσμα συμμετοχής στο παναγροτικό συλλαλητήριο της 
Τετάρτης απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ.  

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, να συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια και από κει να κατευθυνθούν στη συγκέντρωση των αγροτών, στην πλατεία Βάθης.  

«Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ. 

Στήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών εκφράζει και η ΠΑΣΕΒΕ, η οποία καλεί επίσης στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια. «Ο αγώνας των αγροτών είναι ένας σκληρός αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων. Ενάντια στη φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο. Το έργο το έχουμε ζήσει και εμείς στο πετσί μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. 

Τέλος, η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 

«Δυναμώνουμε τη φωνή των μπλόκων, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της φτωχής αγροτιάς», σημειώνει η ΟΓΕ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου