Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ιράν: Έτοιμη, για «μια κρίσιμη μάχη» με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, δηλώνει η Τεχεράνη

Ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων χαρακτήρισε  «πολιτική 
μπλόφα» τις αμερικανικές δηλώσεις περί «στρατιωτικής επιλογής»...


Ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων χαρακτήρισε «πολιτική μπλόφα» τις αμερικανικές δηλώσεις περί «στρατιωτικής επιλογής» σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο για μια «κρίσιμη μάχη κατά των ΗΠΑ και του σιωνιστικού καθεστώτος».

«Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που οι δυνάμεις μας δεχθούν επίθεση από μία περιοχή, όλοι οι στόχοι της περιοχής αυτής θα δεχθούν επίθεση. Δεν τρέφουμε καμιά εχθρότητα προς τις χώρες της περιοχής, αλλά αν δεχτούμε επίθεση από αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, θα στοχεύσουμε εναντίον τους και θα τους επιτεθούμε», δήλωσε ο στρατηγός Χάσαν Φιρουζαμπάντι, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες ότι «όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι» σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και των χωρών της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οι οποίες πρόκειται να επαναληφθούν τη Δευτέρα στη Βιένη.

Οι διαπραγματεύσεις, που πιθανόν να διαρκέσουν περισσότερο από έξι μήνες, αναμένεται να επιτρέψουν τη σύναψη τελικής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν έχει στρατιωτικό χαρακτήρα και σε αντάλλαγμα θα αρθούν όλες οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ισλαμική Δημοκρατία από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

«Την τελευταία δεκαετία, οι Αμερικανοί εξέτασαν τη στρατιωτική επιλογή κατά του Ιράν, μετέφεραν δυνάμεις τους στην περιοχή, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν (να επιτεθούν στο Ιράν) και ξαναέφυγαν», δήλωσε ο στρατηγός Φιρουζαμπάντι.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν πολλές στρατιωτικές βάσεις, κυρίως στη Σαουδική Αραβία, στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ, στο Κουβέιτ, στην Τουρκία. «Καρδιά» όμως των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ στην περιοχή αποτελεί αποδεδειγμένα η βάση της Σούδας.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου