Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Δημ. Κουτσούμπας: «Καλούμε το λαό της χώρας μας, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ...»

Δημήτρης  Κουτσούμπας: Κάλεσμα  συστράτευσης 
με το ΚΚΕ σε αποψινή εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη*

 
Kάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ απηύθυνε μιλώντας απόψε το 
βράδυ σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις είπε:

«Καλούμε σε συμπόρευση το λαό της χώρας μας, το λαό της Θεσσαλονίκης, τη νεολαία της Κεντρικής Μακεδονία, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και στις εξελίξεις που έχουμε οι οποίες συνεχίζουν να είναι δυσοίωνες για τα λαϊκά στρώματα. 

Νέα αντιλαϊκά μέτρα προβλέπεται να παρθούν το επόμενο διάστημα. 

Δεν μας καθησυχάζουν οι δηλώσεις ούτε της κυβέρνησης, ούτε άλλων κομμάτων και από αυτή την άποψη, ο λαός μας θα πρέπει να επαγρυπνεί, να είναι πραγματικά επί ποδός πολέμου έτσι ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που μπορεί πραγματικά να του σταθεί, να τον κοιτάξει κατάματα και να οργανώσει την πάλη του μέσα από μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, μέσα από ένα ισχυρό μέτωπο, ένα ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στη βουλή, στα συνδικάτα, στα δημοτικά συμβούλια, στα περιφερειακά συμβούλια, έτσι ώστε να μπορέσει ο λαός μας να βαδίσει το δρόμο του χρέους και της τιμής, του δίκιου,  να δικαιωθούν οι αγώνες σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια και που είναι μπροστά μας»

Για την ανεξαρτητοποίηση του 
βουλευτή της Χρυσής Αυγής σχολίασε:

«Δεν επαρκούν όλα αυτά που είπε και η σημερινή του δήλωση, θα πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και στη δικαιοσύνη οπωσδήποτε όλα τα στοιχεία που συνηγορούν που συνιστούν αυτό που ο ίδιος καταγγέλλει ότι η Χρυσή Αυγή είναι πραγματικά εγκληματική οργάνωση»


Μιλώντας  αργότερα  σε  εκδήλωση συνεστίαση  της  ΚΟ 
Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων: 

«Η πολιτική της ΕΕ είναι άδικη γιατί ο καπιταλισμός στηρίζεται στην αδικία της εκμετάλλευσης των πολλών, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, από τους λίγους, μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την έχει γευτεί ο λαός μας είτε ως αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις, είτε τώρα με τη συγκυβέρνηση τους και την πλήρη κυβερνητική αντιλαϊκή ταύτισή τους.

Απευθυνόμαστε στους εργάτες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, που γνώρισαν όλα αυτά τα χρόνια τη βάρβαρη πολιτική, και από την καλή και από την ανάποδη.
Απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψάχνουν πολιτική στέγη, δεν ξέρουν τι Κόμμα να επιλέξουν, έχουν μπουχτίσει από τα ψέματα, τα λόγια τα μεγάλα, τις αδιέξοδες πολιτικές.  Δίνουμε σε όλους το χέρι.

Τους καλούμε, υπογράμμισε, να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, το Κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα, αγωνίζεται και παλεύει για τα δικαιώματα του λαού μας, για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο. Το Κόμμα που δεν υποκύπτει, δεν πρόκειται να τους ξεγελάσει. Το Κόμμα που δεν μεταλλάσσεται, δεν μασκαρεύεται, ούτε χύνει μελάνι για να κρυφτεί σαν τη σουπιά. Το Κόμμα που ό,τι έχει να πει, το λέει ανοιχτά και παστρικά, παλικαρίσια.

Όλοι έχουν σήμερα αποκτήσει μεγάλη πείρα, 
ξέρουν πώς ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και πού κατάντησε.

Μπορούν αξιοποιώντας αυτήν την πείρα και τη γνώση, να μην πέσουν ξανά σε νέες παγίδες, νέων αυτόκλητων σωτήρων.  Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
 
Αναφερόμενος στις σημερινές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, πότε σε «Ελιές», πότε σε «Ποτάμια», πότε σε άλλους κεντροαριστερούς πόλους, ή η απορρόφησή τους και ένταξή τους στον αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ, ένα και μόνο σκοπό υπηρετούν, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας: 

Να δώσουν ανάσα ζωής σε αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση, στους πραγματικούς υπεύθυνους, τους κερδοσκόπους καπιταλιστές και τα μονοπωλιακά συμφέροντα, στα διάφορα λαμόγια που τώρα φόρεσαν την προβιά του εξαγνισμένου δήθεν αριστερού, ή του επαναστάτη, του αντιεξουσιαστή, του αντισυστημικού, για να πουλήσουν διαμαρτυρία και αντίσταση, να κάτσουν στο σβέρκο μας για μια ακόμα φορά.

Και για να τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:  Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά -και όχι από παιδιάστικη αφέλεια, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται προσβλέποντας ότι ίσως κάποτε ωριμάσει- συσκοτίζει την πραγματικότητα όταν λέει ότι φταίει μόνο η συγκεκριμένη πολιτική διαχείρισης, που εξέθρεψε τον εθνικισμό, τον απομονωτισμό, τον ευρωσκεπτικισμό, την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.
 
Ενοχοποιεί το μείγμα της πολιτικής για να αθωώσει το ίδιο το σύστημα που την εξουσία του θέλει να ενισχύσει και να προστατεύσει άλλοτε με τον εθνικισμό, το φασισμό άλλοτε με τον κοσμοπολιτισμό.

Άλλωστε όλα αυτά τα στοιχεία ενισχύθηκαν σε όλη την Ευρώπη είτε στην κυβέρνηση, στις διάφορες χώρες, βρέθηκαν δεξιά, κεντροαριστερά, είτε σοσιαλδημοκρατικά και αριστερά κόμματα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι λαοί της Ευρώπης τους γεύτηκαν όλους αυτούς στην πλάτη τους, τόσο τους φίλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, της ονομαζόμενης «κυβερνώσας αριστεράς». 

*Από το 902.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου