Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δεν πάει άλλο! Τώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Σε συγκέντρωση των ανέργων στις 27 Μάρτη στην Ομόνοια 
στις 10:30 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας καλούν:

- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας 
- Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και δέρματος 
- Τα Σωματεία στην ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη 
- Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής 
- Η Πανελλαδική ένωση λιθογράφων 
- Η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής


Η συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια του συλλαλητηρίου 
της 6ης Μάρτη για τα καυτά προβλήματα των ανέργων.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής και το σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρεωτικής.   

Για την συμμετοχή στην συγκέντρωση της Αθήνας θα αναχωρήσει πούλμαν στις 8:30π.μ από το άγαλμα Μεταλλωρύχων (η μεταφορά θα γίνει δωρεάν).

Στην κοινή ανακοίνωση των συνδικάτων επισημαίνεται:

«Συνάδελφοι άνεργοι η πρωτοβουλία των σωματείων που πραγματοποίησαν το συλλαλητήριο στις 6/3/2014 για τα καυτά προβλήματα των ανέργων συνεχίζεται. Κόντρα στο χτύπημα της κρατικής καταστολής, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε απαθείς θεατές της βαρβαρότητας που ζούμε. 

Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες 
και για μας και για τις οικογένειές μας. 

 Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να “σταυρώνουν” μεροκάματο για μεγάλο χρονικά διάστημα.

Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία βοήθεια. Αρκετοί χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς πρόσβαση στα βασικά διατροφικά προϊόντα, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγο των οφειλών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με την πολιτική της επιβάλλει φόρους και χαράτσια, πληρωμές παντού, συνταγογράφηση και ευρώ, αυξήσεις σε διόδια κα. 

Η όποια ανάπτυξη ακολουθήσει θα είναι πάνω στα αποκαΐδια της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής και θα συνοδεύεται με ελάχιστες θέσεις εργασίας, και αυτές με όρους που δεν θα ξεχωρίζουν αν είσαι εργαζόμενος ή δούλος.

Δεν πάει άλλο! Τώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Συνάδελφε,

Κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε σένα. Γύρισέ τους την πλάτη, πολέμα τους. Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην αγωνίζεσαι ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο. 

Ανέλαβε την ευθύνη σου απέναντι στον εαυτό σου και την οικογένειά σου συμμετέχοντας στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης από την ανεργία.

Παλεύουμε για:... (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου