Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«η μόνη επιλογή που πονά το σύστημα...είναι η κατεύθυνση αποδέσμευσης από την ΕΕ και κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων».

Μ. Παπαδόπουλος στο «MEGA»: Η ουσία του 
πολυνομοσχεδίου χάθηκε στην τεχνητή πόλωση


«Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια προσωπική πολιτική του κ. Στουρνάρα ή μια ελληνική πρωτοτυπία», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στα αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» διευκρίνισε ότι η ίδια κατεύθυνση εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ΕΕ, γιατί σε όλα τα κράτη - μέλη ζητούν φθηνότερη εργατική δύναμη.


«Ζητούν παντού απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και άρση κάθε νομοθετικού περιορισμού με έναν στόχο: να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων», σημείωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως αυτό το βλέπουμε σε όλες τις χώρες, είτε βρίσκονται στη φάση της ανάκαμψης, είτε στη φάση της κρίσης, είτε έχουν υψηλό χρέος, είτε έχουν χαμηλό.


Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έγινε στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι σηκώθηκε όλος αυτός ο κουρνιαχτός μιας τεχνητής πόλωσης γύρω από τη διαδικασία και χάθηκε η ουσία. Επίσης, χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική» και «κωμωδία», την αντιπαράθεση για το ποσοστό κρατικής συμμετοχής στο χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Όπως είπε, «η έννοια τράπεζα και τοκοφόρο κεφάλαιο προς όφελος του λαού, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στον καπιταλισμό».

Ο Μάκης Παπαδόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να «σκεφτούν ταξικά», επισημαίνοντας ότι «η μόνη επιλογή που πονά το σύστημα, που φοβίζει τον αντίπαλο, που δυναμώνει το λαϊκό κίνημα, είναι η κατεύθυνση αποδέσμευσης από την ΕΕ και κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου