Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Δραματική η έλλειψη άσκησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο
Σε ανησυχητικά χαμηλό επίπεδο κινούνται τα ποσοστά σωματικής άσκησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ, όπως αποκαλύπτει το Ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, το 69% των Ελλήνων και το 59% των υπόλοιπων Ευρωπαίων δηλώνουν ότι επιδίδονται ποτέ ή σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την επιμονή του ΚΚΕ να αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία το ζήτημα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού (ΕΔΩ)

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο των 7% των συμπολιτών μας (8% στην ΕΕ) γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή 5 φορές την εβδομάδα και το 24% (33% στην ΕΕ) από 1-4 φορές την εβδομάδα. Από 1-3 φορές την εβδομάδα γυμνάζονται το 10% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) και το 59% (42% στην ΕΕ) δεν γυμνάζονται ποτέ. 

Σε γενικές γραμμές από το ευρωβαρόμετρο προκύπτει ότι οι πολίτες στη βόρεια Ευρώπη ασκούνται περισσότερο από ό,τι στον κοινοτικό Νότο. Το 70% των ερωτηθέντων στη Σουηδία δήλωσε ότι επιδίδονται σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ακολουθούν οι Δανοί (68%), οι Φιλανδοί (66%), οι Ολλανδοί (58%) και οι Λουξεμβούργιοι (54%). Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το 78% των ερωτηθέντων στη Βουλγαρία δεν ασκούνται καθόλου και ακολουθούν Μαλτέζοι (75%), Πορτογάλοι (64%), Ρουμάνοι (60%), Ιταλοί (60%) και Έλληνες (59%).

Το Ευρωβαρόμετρο διενεργήθηκε στα 28 κράτη μέλη από τις 23 Νοέμβρη έως τις 2 Δεκέμβρη 2013 και συμμετείχαν περίπου 28.000 ερωτηθέντες από διαφορετικές κοινωνικές και πληθυσμιακές ομάδες.

ΚΚΕ: Επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση 
των αθλητικών ομοσπονδιών  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου